Motive naționale tradiționale, pe echipamentul de joc al "stejarilor"

332
Motive naționale tradiționale, pe echipamentul de joc al

Articole de la același autor

Componenții echipei naționale de rugby vor purta însemne ale culturii tradiționale românești pe echipamentul de joc începând cu 2014, în cadrul unui proiect al FRR și al Asociației Semne Cusute care va fi valabil și pentru Cupa Mondială din 2015, informează site-ul frr.ro, citat de Agerpres.

Partidele internaționale din cadrul Cupei Europene a Națiunilor vor fi prima ocazie în care "stejarii" vor promova aceste valori.

"Ne dorim ca «stejarii» să fie o esență a ceea ce înseamnă România. Știm cu toții că sportul este cel mai bun ambasador și vrem să profităm de această ocazie pentru a arăta lumii întregi dovezi ale culturii noastre. Am ales dintre zecile de motive tradiționale românești pe cele mai puternice, pentru că ne inspiră ceea ce semnifică. Mai mult, simbolul ales pentru 2014 va fi cusut pe tricoul de joc pentru a întări mesajul legat de păstrarea tradiției noastre. «Stejarii» au îmbrățișat cu entuziasm această idee și sunt nerăbdători să lupte în noul echipament", a declarat Lucian Lorin, director de Comunicare și Marketing al FRR.

Echipamentul pentru sezonul 2014 va fi lansat la sfârșitul lunii ianuarie, la Muzeul Național al Țăranului Român din București.

Ideea imprimării pe echipamentul de joc a unor motive naționale tradiționale a fost îmbrățișată de staff-ul tricolorilor la sfârșitul lunii noiembrie, atunci când mai mulți rugbiști componenți ai selecționatei "Lupii" București au fost prezenți, la Muzeul Național al Țăranului Român, la inaugurarea expoziției "3 culori - așa cum le-au purtat ai noștri", o inițiativă a comunităților Semne Cusute și La Blouse Roumaine. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2484 secunde