Campionatele Naționale Școlare de scrimă

"Mușchetarii" constănțeni, tari la floretă

435
Tinerii componenți ai secției de scrimă de la CSS 1 Constanța s-au comportat foarte bine la cea de-a zecea ediție a Campionatelor Naționale Școlare, competiție care s-a desfășurat, zilele trecute, la Craiova. "Mușchetarii" au cucerit trei medalii, atât la individual, cât și în proba pe echipe.
Florian Florea este performerul clubului, el trecându-și în cont două medalii de argint, în probele individuale de spadă și de floretă. La spadă, specialitatea sa, constănțeanul a tras bine pe tot parcursul concursului, în finală, disputată împotriva unui reprezentant al clubului gazdă, a condus cu 14-13, însă și-a pierdut concentrarea și implicit aurul, după 14-15. La floretă, Florian a cedat în fața unui floretist de meserie, din Ploiești.
Cea de-a treia medalie bifată de CSS 1, una de bronz, a fost adusă de echipa F. Florea / Mircea Nichita / Dan Zelinschi, la secțiunea floretă.
Constanța a mai avut un finalist, pe Mircea Nichita, ocupant al locului 8 tot la floretă.
"Sunt rezultate bune și asistăm chiar la un paradox: sportivii noștri au specialitate spadă, însă au urcat pe podium la floretă", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Ion Nițulescu, cel care, alături de Monica Marinescu, se ocupă de pregătirea "mușchetarilor" de la CSS 1.
Următorul concurs la care vor participa spadasinii constănțeni va avea loc, în zilele de 21 și 22 aprilie, la București - Cupa ANEFS, turneu înscris în circuitul național.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Sport : Ce s-a întâmplat cu scrima la Oradea?
Pagina a fost generata in 0.911 secunde