Naomi Osaka va deveni numărul unu mondial începând de luni. Iată topul

205
Naomi Osaka va deveni numărul unu mondial începând de luni. Iată topul - skysportsnaomiosakatennis4733091-1565422678.jpg

Articole recomandate

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka va redeveni numărul unu mondial începând de luni, deși a fost eliminată de americanca Serena Williams în sferturile de finală ale turneului de la Toronto (Canada), dotat cu premii în valoare de 2,83 milioane dolari, informează site-ul WTA.

Osaka profită de eșecul surprinzător al fostului lider, australianca Ashleigh Barty, în primul tur al competiției canadiene, dar și de înfrângerea cehoacei Karolina Pliskova, numărul 3 mondial, în fața canadiencei de origine română Bianca Andreescu, în sferturile de finală.

În vârstă de 21 ani, Naomi Osaka s-a mai aflat timp de 21 de săptămâni în fruntea clasamentului WTA, începând din 28 ianuarie 2019, când a detronat-o pe românca Simona Halep, și până la 23 iunie 2019, când i-a cedat locul lui Barty.

Jucătoarea niponă are în palmares două titluri de Mare Șlem, cucerite la US Open (2018) și Australian Open (2019).

Simona Halep, care s-a aflat în fruntea ierarhiei WTA timp de 64 de săptămâni, se va menține începând de luni pe poziția a patra, după Naomi Osaka, Ashleigh Barty și Karolina Pliskova.

Românca a fost nevoită să abandoneze în sferturile de finală la Toronto, din cauza unei accidentări la tendonul lui Ahile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.036 secunde