Naționala de Baschet a României începe la Constanța drumul spre Europene

119
Naționala de Baschet  a României începe la Constanța  drumul spre Europene - fondbaschet-1375103208.jpg

Articole recomandate

Echipa Națională de baschet masculin a României își desfășoară, pe litoral, ultimele antrenamente înainte de a întâlni, pe teren propriu, la Sala Sporturilor din Constanța, echipele din Bulgaria și Islanda pentru preliminariile Eurobaschet 2015.

La startul acestei campanii s-au aliniat 15 echipe, iar naționala câștigătoare se vor califica direct la Eurobaschet 2015, în timp ce restul participantelor se va decide după o a doua fază preliminară, care urmează să înceapă după terminarea Eurobaschet 2013, cel mai probabil în 2014, informează Federația Română de Baschet.

Tricolorii vor susține primul meci pe 1 august cu Bulgaria, după care va urma pe 7 august cel cu Islanda, ambele disputându-se la Sala Sporturilor din Constanța.

"De aproape o săptămână suntem în formulă completă și ne pregătim pentru meciurile oficiale. Bulgaria este o echipă foarte bună pe plan european și Islanda a făcut niște surprize, anul trecut, în grupele de calificare, așa că vom avea doi adversari dificili. Noi am trecut prin-tr-o perioadă foarte bună de pregă-tire și nu așteptăm altceva decât victoriile", a declarat Marcel Țenter, antrenorul naționalei. Întrebat de cine se teme cel mai mult, acesta a afirmat faptul că "fiind și primul meci, Bulgaria este un adversar de temut." Marcel Țenter a fost numit anul acesta antrenor principal al echipei naționale de baschet masculin. Adrian Tudor, jucătorul constănțean al echipei l-a descris pe acesta ca fiind "un antrenor tânăr, cu idei noi și de actualitate".

Obiectivul tricolorilor este de a trece de această fază preliminară. Mihai Silvășan, căpitanul echipei, mizează pe unitatea echipei și pe pregătirea jucătorilor pentru următoarele două meciuri. "Promitem că vom intra pregătiți sută la sută pe teren și că vom da tot ce avem noi mai bun pentru a obține victoria", a mai adăugat căpitanul echipei naționale de baschet masculin, Mihai Silvășan.

Ruxandra MIHĂILĂ

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3697 secunde