Elevii constănțeni, inițiați în tainele sportului cu balonul oval

Năvodari - capitala pentru o zi a rugbyului-tag

1232
Năvodari - capitala pentru o zi a rugbyului-tag - a6d32f387e4494f11c415971d6cdc15d.jpg
Aproape 100 de copii, elevi ai mai multor școli din județul Constanța, și-au dat întâlnire pe terenul "Legmas" din Năvodari, pentru a participa la turneul zonal de rugby-tag. Meciurile au fost foarte frumoase, iar dăruirea copiilor - exemplară.

Școlile din Năvodari, Cogealac, Săcele, Murfatlar și Ghindărești și-au trimis echipele să se întreacă la "zona" de rugby-tag, competiție organizată de Asociația Județeană de Rugby Constanța, în parteneriat cu CS Năvodari. Dornici de mișcare și, mai ales, de afirmare, micii sportivi s-au întrecut în eseuri, unii dintre ei demonstrând chiar calități foarte bune: viteză, îndemânare în mânuirea balonului, orientare în teren.
"În acest gen de turneu, se încheie o primă etapă în care copiii deprind cunoștințele elementare de rugby - pasa, poziționarea în suprafața de joc. Este cea mai bună ocazie de selecție a copiilor talentați, care vor fi direcționați apoi către grupele de mini-rugby. Vor juca rugby în 12, apoi în 15. Acțiunea de la Năvodari se încadrează în seria celor de la Mangalia și Murfatlar, urmează Constanța", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele AJR, Florian Constantin.
La eveniment, a fost prezent și directorul de dezvoltare al Federației Române de Rugby pe regiunea Dobrogea, Cătălin Sasu: "Le mulțumim administrațiilor locale și Inspectoratului Școlar Județean pentru sprijinul acordat. Scopul acestor turnee este de a promova rugby-ul în rândul celor mici. Păcat că părinții nu vin să-și vadă copiii la joc, mă așteptam ca tribunele să fie pline", a spus fostul internațional român.
De pregătirea echipelor participante la turneu s-au ocupat Cornel Suciu, Cristian Husea (Năvodari), I. Spân-ceană, Cătălin Buruiană (Cogealac), Adrian Țacu, Ștefan Tucă (Săcele) și Cristian Cojocaru (Murfatlar).
Au arbitrat Nicolae Mocanu și Marius Grigore, supervizați de președintele comisiei de specialitate din cadrul AJR, Gheorghe Stoica.
v v v
Federația Română de Rugby va organiza, în perioada 25-26 noiembrie, la București, un curs de rugby VII pentru antrenorii de nivel 1.
La curs, sunt invitați toți antrenorii (ates-tați cu carnet de antrenor), atât de seniori, cât și de juniori, precum și profesorii de educație fizică și sport care doresc să se specializeze în rugby VII și care doresc ca, în urma cursului, să obțină diploma de antrenor de nivel 1 pentru rugby VII.
De asemenea, duminică, 28 noiembrie, cu începere de la ora 10.00, FRR va organiza un curs pentru preparatorii fizici implicați la cluburile din țară (juniori și seniori).
La acțiuni, va participa și Douglas Langley, managerul de dezvoltare al FIRA-AER.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 19 Noiembrie 2010
Stire din Sport : Farul se teme de ce-i mai rău
Pagina a fost generata in 1.5326 secunde