CS Tomis - Oltchim Rm. Vâlcea 20-36, în Liga Națională de handbal feminin

O bătută zdravănă!

514

Articole de la același autor

La rugby, când ai prins un adversar slab, îi dai câte puncte poți. Dacă te oprești, înseamnă că nu-l respecți. Spiritul luptător, fără menajamente, s-a transmis și la handbal, iar Oltchimul a arătat Tomisului cât de mult o prețuiește.

Meci fără istoric, ieri, la Sala Sporturilor, între CS Tomis și Oltchim Rm. Vâlcea, în etapa a cincea a Ligii Naționale de handbal feminin. Campioana s-a aflat la conducerea ostilităților din primul până în ultimul minut, rare fiind momentele în care constănțencele s-au ridicat la nivelul adversarelor.
Cu directorul tehnic Dumitru Muși exilat la masa presei și cu principalul Mircea Bucă pe bancă, Tomisul a sperat într-o minune doar în finalul primei reprize, când s-a apropiat la 10-14, dar a intrat la cabine cu un handicap de șase goluri, 10-16. După pauză, Oltchimul a jucat fără greșeală, și-a mărit constant avantajul și și-a permis să facă spectacol, "aerienele" fiind aplaudate la scenă deschisă de cei 1.000 de spectatori prezenți în tribune. Scor final, 36-20 pentru vâlcence, Steluța Luca și compania făcându-și pe litoral încălzirea pentru Liga Campionilor.
Pentru CS Tomis, au marcat Filipa Ackar (9), Alexandra Iovănescu (3), Dorina Jerebie (2), Mihaela Pârâianu, Mihaela Cherecheș, Cristina Georgescu, Ana Hamciuc, Ionela Topa și Marina Tankaskaya (câte 1), în timp ce, de la Oltchim, cele mai multe goluri (7) le-a înscris Clara Vădineanu, jucătoare care, chiar în ziua meciului, a împlinit vârsta de 22 de ani.
Celelalte rezultate ale rundei: Dunărea Brăila - Rulmentul Brașov 27-30, Cetate Deva - HCM Baia Mare 26-23, CSM Ploiești - HCM Roman 30-27, HCM Buzău - Oțelul Galați 26-24, U Cluj - Rapid București 32-36, HC Zalău - KZN Slatina 30-19.
În clasament, Oltchim deține fotoliul de lider, cu zece puncte, urmată de Rapid (10 p, golaveraj inferior), Buzău (8 p), Rulmentul (7 p) și Oțelul (6 p). CS Tomis a coborât pe locul 13, penultimul, cu 2 p, și a intrat în hora retrogradării.
Etapa viitoare (duminică, 2 noiembrie), CS Tomis se deplasează la Brăila, pentru duelul cu Dunărea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8755 secunde