Olimpism / Cea mai vârstnică persoană din lume s-a retras din Ștafeta Torței Olimpice Tokyo 2020

189
Olimpism / Cea mai vârstnică persoană din lume s-a retras din Ștafeta Torței Olimpice Tokyo 2020 - olimpismstafeta-1620225208.jpg

Articole de la același autor

Organizatorii Ștafetei Torței Olimpice Tokyo 2020 au confirmat că cel mai în vârstă cetățean al lumii, Kane Tanaka (118 ani), nu se va mai număra printre purtătorii Flăcării Olimpice. Kane Tanaka fusese programată să poarte Flacăra în orașul natal Shime din prefectura Fukuoka, pe 11 mai, însoțită de membrii familiei, și trebuia să fie al treilea centenar care urma să participe la Ștafetă, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Decizia de a se retrage a fost anunțată oficial organizatorilor de familia sa, care a considerat că, deși Tanaka nu are probleme de sănătate, ar fi trebuit să petreacă două săptămâni în carantină după încheierea Ștafetei.

Dacă ar fi participat la Ștafeta Torței Olimpice Tokyo 2020, Tanaka ar fi devenit cel mai vârstnic purtător al Torţei din istoria Jocurilor Olimpice atât de vară, cât și de iarnă.

După retragerea lui Kane Tanaka, recordul este acum deținut de Shigeko Kagawa, în vârstă de 109 ani, care a purtat Flacăra în orașul Nara în luna aprilie.

Shigeko Kagawa a doborât recordul braziliencei în vârstă de 107 ani Aida Mendes, cunoscută ca „Bunica Iaia”, care, înainte de Jocurile Olimpice din Rio de Janeiro din 2016, a purtat Flacăra în localitatea sud-americană Macapa.

Foto: Comitetul Olimpic şi Sportiv Român / cosr.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7715 secunde