Olimpism / Marian Drăgulescu: „Sunt recunoscător că am avut șansa să mai încerc o dată”

237
Olimpism / Marian Drăgulescu: „Sunt recunoscător că am avut șansa să mai încerc o dată” - 22265035727065216629800152200543-1627387753.jpg

Articole de la același autor

La 40 de ani, Marian Drăgulescu este un exemplu. Pentru gimnaști, și nu numai. A demonstrat că atunci când iubești ceea ce faci, când există pasiune, vârsta este doar un număr.

La Ariake Gymnastics Centre din Tokyo, în prima subdiviziune a calificărilor din competiția masculină, sufletul a fost mai puternic decât corpul. „Marocanul” a riscat tot la prima săritură (Li Xiaopeng, dificultate 5.8) și a pierdut.

„M-am simțit foarte bine, mi-a lipsit foarte puțin ca să pun prima săritură în picioare, mă bucur că am avut ocazia să încerc. Nu îmi pare rău de strategia abordată înainte de a intra în competiție”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Gimnastică, Marian Drăgulescu.

Pentru că a pus genunchiul jos la aterizare, a primit 13.466 și, chiar dacă la săritura Drăgulescu a reușit una dintre cele mai bune execuții din ultima perioadă (14.533), cu media de 13.999 nu a reușit să fie între primii opt.

„Sunt recunoscător că am avut șansa să mai încerc o dată. Vreau să mulțumesc celor care au fost alături de mine în toată această perioadă de pregătire”, a mai spus Marian Drăgulescu, după competiție.

La cea de a cincea participare la Jocurile Olimpice, Marian Drăgulescu a ratat calificarea în finală, în fața noii generații de gimnaști. A avut ca adversari sportivi care, în 1998, atunci când câștiga prima medalie, bronz cu echipa României, la Europenele de la Sankt Petersburg, abia se năşteau sau aveau doar câțiva ani…

Marian Drăgulescu va rămâne în istoria gimnasticii nu doar prin săritura care îi poartă numele, ci și prin palmares: opt titluri mondiale, 10 europene și trei medalii olimpice, una de argint (la sol) și două de bronz (la sărituri și cu echipa), în total 31 de medalii la cele mai importante competiții.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Gimnastică  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3223 secunde