Olimpism / Seiko Hashimoto, noul președinte al Comitetului de organizare Tokyo 2020

189
Olimpism / Seiko Hashimoto, noul președinte al Comitetului de organizare Tokyo 2020 - olimpismseiko-1613738359.jpg

Articole de la același autor

După demisia din această funcție a lui Yoshiro Mori, la conducerea Tokyo 2020 a fost numită Seiko Hashimoto, participată la șapte ediții ale Jocurilor Olimpice, un record pentru o performeră niponă, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. 


Seiko, acum în vârstă de 54 de ani, s-a îndreptat spre politică și administrație sportivă. A fost parlamentar în Camera Superioară niponă și totodată, vicepreşedinte al Comitetului Olimpic Japonez. La Rio 2016 a fost Șef de Misiune pentru delegația Japoniei, iar apoi s-a implicat în pregătirile pentru Tokyo 2020, ca membru în Comitetul Executiv și președinte al Federației Japoneze de Patinaj. 
Din septembrie 2019, a ocupat funcția de ministru al Jocurilor Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020. 


Se spune că Seiko Hashimoto, născută cu cinci zile înaintea startului Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 1964, a primit numele Flăcării Olimpice aprinse atunci în capitala Țării Soarelui Răsare - Seiko se scrie în japoneză «seika» și se traduce Flacără Olimpică. 


Yoshiro Mori a demisionat din funcția de președinte al Comitetului de organizare Tokyo 2020 după ce, în timpul unei reuniuni a Comitetului Olimpic Japonez, comentariile sale despre femei, considerate sexiste, au stârnit un val de indignare la nivel mondial. 
Președintele CIO, Thomas Bach, a transmis că respectă decizia lui Yoshiro Mori de a demisiona și a felicitat-o din inimă pe Seiko pentru numirea sa în funcția de președinte al Comitetului de organizare Tokyo 2020. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8617 secunde