Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo: "Vom încuraja pe toţi sportivii în mod egal"

180
Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo:

Articole recomandate

Publicul japonez "îi va aplauda pe toţi sportivii" la Jocurile Olimpice programate în această vară la Tokyo, în condiţiile în care spectatorii străini nu vor putea asista la competiţie din cauza pandemiei de coronavirus, au asigurat luni organizatorii, citaţi de AFP. Absenţa spectatorilor străini, anunţată sâmbătă de organizatori, va însemna "o pierdere în ce priveşte armonia şi diversitatea", a declarat Mikako Kotani, director sportiv al Jocurilor de la Tokyo.


"Vreau să mă asigur că sportivii nu vor avea impresia că nu există decât suporteri japonezi. Japonezii sunt foarte ataşaţi de fair-play şi de ospitalitate şi îi vom încuraja pe toţi sportivii în mod egal", a spus doamna Kotani, ce a cucerit două medalii de bronz pentru Japonia la Olimpiada din 1988, în proba de înot sincron.


La Jocurile Olimpice de la începutul secolului XX erau prezenţi puţini spectatori, mai ales din cauza dificultăţii de a călători, dar JO de la Tokyo sunt primele care interzic accesul spectatorilor străini. Vor fi acordate dispense, mai ales reprezentanţilor Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) şi ai presei, însă în condiţii stricte. În schimb, nu a fost luată nicio decizie referitoare la intrarea familiilor sportivilor străini. "Pentru moment, în general, ele vor fi tratate la fe lca ceilaţi suporteri veniţi din străinătate", a precizat luni Toshiro Muto, directorul general al Tokyo-2020.


Organizatorii JO de la Tokyo au indicat luni că au decis să renunţe la majoritatea voluntarilor internaţionali. Muto a precizat că vor fi făcute excepţii pentru voluntarii experţi şi specializaţi pe sporturi specifice, care urmează să primească notificări individuale Potrivit presei locale, ar putea fi admişi aproximativ 500 de voluntari internaţionali. Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc anul acesta în perioada 23 iulie - 8 august, după ce au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.1589 secunde