România - Chile 3-14, la Campionatul Mondial de rugby Under 20

Palidă consolare, jucăm finala mică…

374
Echipa națională de rugby juniori sub 20 de ani a României a ratat accesul în marea finală a Campionatului Mondial din Chile, divizia a doua valorică, după ce, în ultima partidă din cadrul grupei, a fost învinsă, cu scorul de 3-14 (3-8),
de reprezentativa țării gazdă.

Deși aveau de suportat presiunea tribunelor, cei 5.000 de suporteri sud-americani creând o atmosferă de infern, "stejăreii" au debutat curajos și au condus cu 3-0, Georgescu transformând o lovitură de penalitate în minutul 2, fază la care unul dintre jucătorii chilieni a primit cartonaș galben. Gazdele au reușit apoi egalarea, 3-3, Bădălicescu a văzut și el "galben", iar în ultimele secunde ale reprizei întâi, Chile a marcat eseul, rămas, însă, netransformat, 3-8.
După pauză, România a căutat să împingă jocul în 22-ul advers, dar nu a avut forța de a culca balonul în terenul de țintă. În replică, chilienii au transformat două penalități, 3-14 fiind scorul final.
Selecționerii Constantin Vlad, Adrian Costache și Virgil Năstase au folosit în XV-le titular cinci rugbiști constănțeni: Ionuț Puișoru, Bogdan Petreanu, Cristian Munteanu, Petre Zapan, de la CS Cleopatra, și Alexandru Mitu, de la RCJ Farul, în timp ce fariștii Florin Enache, Mihăiță Zainea și Ionuț Florea au fost rezerve.
În urma acestui eșec, România U20 a încheiat grupa pe locul doi și va juca finala mică, duminică, 27 aprilie, în compania selecționatei Georgiei. Titlul și-l vor disputa Chile și Uruguay, campioana urmând a promova în primul eșalon valoric.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7313 secunde