Pantofii de damă recomandați pentru vară

Marţi, 20 Iulie 2021, 10:59
179
Odată cu venirea verii poți redescoperi și plăcerea de a merge desculț pe plajă, în spațiile verzi, dar și de a simți mai multă libertate în mișcare alegând o pereche de pantofi care să se potrivească anotimpului cald.
De ce să ții cont atunci când îți alegi pantofii de vară potriviți?
Fie că este vorba despre sandale, despre șlapi sau alte tipuri de încălţăminte dama, alegerea perechii potrivite este extrem de importantă pentru confortul picioarelor și pe vreme caldă. 

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când alegi încălțămintea potrivită pentru vară este materialul din care este aceasta realizată. Ține seama de faptul că deși pantofii realizați din materiale sintetice sunt convenabili ca preț, aceștia pot fi incomozi pe vreme caldă, atunci când ai tendința de a transpira foarte tare. Plasticul sau materialele sintetice sunt departe de a fi de calitate și dorite pentru vară, deci ideală este evitarea lor dacă nu vrei să porți pantofii de două-trei ori și apoi să îi arunci pentru că te simți incomod în ei. 
Confort - o constantă importantă
Dacă vrei să obții maximul de confort posibil prin prisma materialelor din care sunt realizați pantofii pe care îi porți pe timp de vară, atunci este indicat să alegi modele de încălțăminte din piele, acest material fiind unul de calitate și oferindu-i piciorului posibilitatea de a respira în voie fără a fi vorba de transpirație excesivă.
Toc sau talpă plată? 
Un alt criteriu de luat în seamă se referă la tocul pe care îl au pantofii. Este recomandată alegerea unor pantofi cu toc cât mai mic, astfel încât acesta să nu fie incomod și să deranjeze la mers printr-o poziție incomodă a picioarelor. Stabilește-ți o limită maximă de aproximativ cinci centimetri pentru a beneficia de un confort ridicat. Amintește-ți totuși că este indicat să fie un toc de câțiva centimetri, pentru că o talpă total plată poate ține piciorul într-o poziție nefirească, ceea ce oferă, de asemenea, un oarecare disconfort. 
Design și preferințe personale
Pentru că vara este anotimpul temperaturilor ridicate, de cele mai multe ori se preferă o încălțăminte cu design minimalist astfel încât picioarele să nu fie acoperite prea mult sau cu materiale prea groase. În acest sens, poți face o alegere minimalistă și poți evita curelele sau micile detalii de decor care nu fac decât să înfrumusețeze încălțămintea fără a fi în vreun fel practice. Este important să lași piciorul să respire cât mai bine, însă în același timp este bine să alegi o pereche de pantofi care să susțină foarte bine glezna pentru a evita accidentările nedorite. De asemenea, este indicată și evitarea șlapilor ca încălțăminte de purtat toată ziua, cu orice ocazie, deoarece aceștia sunt realizați cu un scop anume – acela de a fi folosiți pe plajă. 

O pereche de pantofi cu talpă ortopedică ar putea fi totuși piesa de rezistență a oricărei ținute de vară. Aceștia iau forma piciorului și se adaptează nevoilor pe care le are purtătorul, ceea ce face ca mai ales în anotimpul cald, când ai nevoie de mult confort și libertate în mișcare, să beneficiezi de toate aceste avantaje și altele pe lângă.


Pagina a fost generata in 0.2943 secunde