Performanţă remarcabilă în primul an de la înfiinţare

Pariul pe juniori, câştigat! CSM Constanţa, vicecampioana României la rugby în 7

375
Pariul pe juniori, câştigat! CSM Constanţa, vicecampioana României la rugby în 7 - 1-1664193541.jpg

Articole de la același autor

Performanţă remarcabilă pentru CSM Constanţa, echipa de pe litoral reuşind să devină vicecampioană a României la rugby în 7 chiar în primul său sezon. Şi asta în condiţiile în care lotul este alcătuit în bună măsură din juniori!

Pe stadionul „Arcul de Triumf” din Bucureşti, CSM Constanţa a făcut un turneu final extraordinar, în prima zi reuşind să lege trei victorii: 38-7 cu CSU Alba Iulia, 21-14 cu Ştiinţa Petroşani şi 56-0 cu CS Olimpia Bucureşti.

Astfel, formaţia antrenată de Nicolae Radu Mocanu şi Victor Bezuşcu a intrat în cursa pentru locurile 1-4, în „caruselul” meciurilor decisive. CSM Constanţa nu mai avea nimic de pierdut şi tot ce putea să realizeze era o surpriză în grupa 1-4, iar aceasta nu a întârziat să apară. Constănţenii au cedat în primul meci, 26-40 cu CSU Cluj, iar ce a urmat a fost ultimul asalt către podium, reuşind să termine neînvinşi în ultimele două meciuri: 17-12 cu CSM Galaţi şi 19-19 cu RC Bârlad.

Cu un nucleu de jucători tineri, juniori, în care antrenorii şi-au pus toată speranţa, CSM Constanţa este, fără îndoială, revelaţia Campionatului Naţional de seniori la rugby în 7, devenind vicecampioană naţională la prima participare în campionat şi primul an de la înfiinţare.

Lotul cu care CSM Constanţa a abordat acest sezon are următoarea componenţă: Marian Bodorin, Răzvan Călin, Marian Muntianu, Marius Nazâru, Cristian Sandu, George Sandu, Alexandru Sava, Ionuţ Alexandru Sava (cpt.), Liviu Cristian Stoian, Nicolae Ursu, Vlad Cazacu, Ionuţ Ispilat, Alin Luca, Andrei Batcu, Alexandru Neagu, George Motrea, Alexandru Popa şi Iulian Manole.

Alături de antrenorii Radu Nicolae Mocanu şi Victor Bezuşcu, în staff-ul tehnic se mai regăsesc kinetoterapeuţii Gheorghe Fotu şi Claudiu Trandafir, preparatorul fizic Liviu Marius Poiană, psihologul sportiv Mioara Şincan şi team-managerul Constantin Gheară.

Rugby-ul în 7 întregeşte astfel palmaresul medaliilor naţionale obţinute de sporturile de echipă în acest sezon, unde CSM Constanţa a încheiat pe podiumul naţional cu handbalul pe plajă juniori A şi B (campioni naționali) şi baschetul 3x3 seniori şi senioare (campioni naţionali).

XXX

Selecţionata Romanian Wolves a pierdut al treilea meci din Grupa de Est din Rugby Europe Super Cup, fiind învinsă, cu scorul de 21-43 (16-19), de campioana en-titre a competiţiei, Black Lion, într-o partidă disputată la Kutaisi (Georgia).

„Lupii” au făcut două reprize diferite, cea de-a doua fiind marcată de cele două eliminări temporare, care au dat un dublu avantaj gazdelor.

În următorul meci, programat în data de 15 octombrie, „Lupii” vor întâlni, în deplasare, pe RC Batumi.

Foto: Facebook / CSM Constanţa Rugby

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9759 secunde