Pasiune şi determinare! Salbă de medalii pentru atleţii Farului la Naţionalele de la Cluj

567
Pasiune şi determinare! Salbă de medalii pentru atleţii Farului la Naţionalele de la Cluj - pasiune32-1623263158.jpg

Articole de la același autor

Atleţii de la CS Farul Constanţa au avut evoluţii foarte bune la finala Campionatelor Naţionale de seniori şi tineret în aer liber, recent desfăşurate la Cluj. „Alb-albaştrii” şi-au trecut în cont 11 medalii (trei la seniori şi opt la tineret), dintre care două de aur.

În întrecerea seniorilor, Cristina Bujin a cucerit titlul naţional în proba de triplusalt, cu un rezultat de 13,30 m, iar în urma acestei performanţe, sportiva antrenată de profesorul Daniel Cojocaru a fost convocată în lotul ce va reprezenta România la Cupa Europeană şi la Campionatele Balcanice de seniori.

Tot la seniori, în proba de săritură în lungime, Ioana Manoliu (antrenor Carmen Botea) şi-a adjudecat medalia de argint, iar Mădălina Manole, sportivă cu dublă legitimare CS Farul - CSS Tulcea (antrenor Gheorghe Ciulei) a obţinut bronzul în proba de aruncare a greutăţii.

La tineret, Constanţa a contabilizat o singură medalie de aur, prin Ioana Manoliu, la săritura în lungime.

Pe locul doi, s-au clasat Mădălina Manole, la greutate, David Ciolpan (CS Farul - CSU Simona Halep; antrenor Alin Larion), în proba de săritură în lungime, şi ştafetele 4x100 m (în componenţa Robert Bârsă, Dragoş Silvestru, Marian Petre, Eduard Petre) şi 4x400 m (în componenţa Andrei Sterea, Alexandru Toader, Ionuţ Vasile, Eduard David).

Iar pe cea de-a treia treaptă a podiumului, tot la tineret, au urcat Ioana Manoliu, la triplusalt, Dragoş Silvestru, la 110 m garduri, şi Vlad Bădescu (CS Farul - CSU Simona Halep; antrenor Alin Larion), la triplusalt.

„Sunt rezultate foarte bune obţinute de sportivii noştri. În afară de cei medaliaţi, la Naţionalele de la Cluj s-a mai remarcat şi un alt sportiv al nostru, Cristian Radu, antrenat de Alin Larion, care, după acest concurs, a fost convocat la lotul naţional care va reprezenta România la Campionatele Balcanice de juniori U20, competiţie programată, în zilele de 12 şi 13 iunie, în Turcia, la Istanbul”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul executiv al CS Farul Constanţa, Sorin Başturea.

„Comportare bună pentru un sezon atletic foarte rapid programat, cu ingerinţe în planul de pregătire, cu repercusiuni după o perioadă grea pentru sportivi. Cu atleţi implicaţi şi iubitori ai acestui sport atât de frumos, sunt sigur că o să ajungem la adevărata performanţă!

Felicitări pentru participare şi pentru Andreea Simona Lefcenco şi Cristian Radu, cu mari speranţe pentru realizări strălucite!”, a transmis, la rândul său, antrenorul Alin Larion.

XXX

Victorii au obţinut şi patru atleţi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Florentina Costina Iuşco (LPS Cetate Deva) a câştigat la săritura în lungime, Daniela Stanciu (CSA Steaua) s-a impus la săritura în înălţime, Alin Alexandru Firfirică (CSA Steaua) a fost primul la aruncarea discului, iar Claudia Mihaela Bobocea (CSA Steaua), calificată la JO 2020 în proba de 1.500 m, s-a impus la 800 m.

Pentru atletismul românesc, urmează un nou eveniment de anvergură: Campionatul European pe echipe - Liga 1, care se va desfăşura, în zilele de 19 şi 20 iunie, pe Cluj Arena. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9394 secunde