Patru cazuri de dopaj cu meldonium, în lotul național al Belarus

52
Patru cazuri de dopaj cu meldonium, în lotul național al Belarus - mildronateen1200x671-1460705073.jpg

Articole recomandate

Patru membri ai lotului național de kaiac-canoe al Belarus au fost depistați pozitiv la meldonium, la finele lunii martie, în urma unui control inopinat al Agenției franceze de luptă împotriva dopajului (AFLD), informează AFP. 


Testele respective, dintr-un total de opt, au fost realizare pe 24 martie, în cursul unui stagiu de pregătire la lotului Belarus, efectuat la Temple-sur-Lot.

Marți, cu ocazia celui de-al doilea cantonament din Franța al kaiaciștilor și canoiștilor din Belarus, o operațiune a vameșilor francezi susținuți de jandarmerie a permis confiscarea de diverse medicamente, între care și meldonium, au anunțat surse din cadrul Parchetului din Agen.

Sportivii au fost audiați începând de marți, însă nu s-a trecut la nicio măsură coercitivă sau de reținere, a precizat Parchetul, care a deschis o anchetă pentru infracțiuni la Codul sportiv și în special pentru deținere de substanțe interzise.

Echipa Belarus se află în stagiu de pregătire la Temple-sur-Lot până pe 17 aprilie.

Agenția Mondială Antidoping (AMA) a indicat, în cursul acestei săptămâni, că a înregistrat 172 de cazuri de dopaj cu meldonium, un produs care favorizează circulația sanguină și permite îmbunătățirea performanțelor sportive, de la înscrierea acestei substanțe pe lista produselor interzise, începând cu data de 1 ianuarie.

Însă AMA a estimat, de asemenea, că sportivii depistați pozitiv la meldonium ar putea evita o suspendare din cauza absenței, la ora actuală, a "informațiilor științifice clare în privința timpului necesar eliminării" aceste substanțe din corpul uman, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0475 secunde