Patru medalii de aur pentru pugilistele de la CS Năvodari, la Cupa României

Marţi, 09 Martie 2021, 20:40
116
Municipiul Sibiu a fost gazda întrecerilor ediţiei 2021 a Cupei României la box feminin, competiție la care sportivele de la CS Năvodari au obținut rezultate foarte bune. Astfel, patru pugiliste antrenate de Ferodin Ablalim și Marcel Jipeanu au reușit să cucerească medalii de aur şi totodată Cupa României.

Medaliatele cu aur sunt Maria Chiricheș (categoria 41,5 kg), Nadia Cojocariu (cat. 44,5 kg), Maria Trigos (cat. 53 kg), toate trei la cadete, și Maria Cimpoeru (cat. 75 kg), la junioare.

Toate cele patru sportive clasate pe primul loc vor reprezenta România la Campionatele Europene.

La tineret, categoria 51 kg, Diana Brînză, de la CS Năvodari, a obținut medalia de bronz.

Pentru practicanţii „nobilei arte”, urmează Cupa României la box pentru seniori, programată la Iași, în perioada 16-20 martie, unde există șanse mari ca sportivii din Năvodari să obțină medalii de aur.

XXX

Lotul național de box-tineret a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru participarea la Campionatul Mondial, ce se va desfășura, luna viitoare, la Kielce (Polonia).

„Politica «pașilor mărunți» pentru construirea unei noi generații de campioni, începută în 2019 de la cadeți, dă rezultate, atât timp cât acești pași se fac doar înainte”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Box. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3598 secunde