Campionatul Național de Karate Kumite Shito-Ryu

Penalizări în loc de titluri de campioni

502
Rezultate sub așteptări pentru sportivii de la CS Marea Neagră, participanți, zilele trecute, la Campionatul Național de Karate Kumite Shito-Ryu, de unde constănțenii
s-au întors fără niciun titlu de campion.

Doar trei medalii au câștigat karatiștii de pe litoral la competiția menționată. Cea mai bună performanță a obținut-o Ioan Zal Gidu, medaliat cu argint la categoria 12-13 ani, -50 kg, în timp ce Marian Cosmin Sandu, 12-13 ani, -55 kg, și Alexandru Neagu, +18 ani, -60 kg, s-au clasat pe poziția a treia.
"La campionat, nu au participat toți cei zece sportivi înscriși, deoarece doi dintre aceștia au fost solicitați la olimpiadele școlare și conducerea clubului i-a lăsat să concureze la acestea.
Considerăm că rezultatele sunt sub așteptări la copii. Unii dintre aceștia au pierdut pentru că nu au respectat regulamentul de luptă, având un număr mare de penalizări, cum este cazul lui Bogdan Mitel și Nicolae Tudosoiu, iar I. Z. Gidu a pierdut finala tot din cauza penalizărilor primite. O comportare bună a avut-o Al. Neagu, cel care a pierdut în semifinale la un sportiv ce a câștigat locul întâi, dar s-a mobilizat foarte bine și a învins în meciul din repasaj, obținând în final medalia de bronz.
Cauzele acestor rezultate vor fi analizate într-o ședință de urgență a consiliului de conducere al clubului, pentru că, la sfârșitul săptămânii, urmează un nou concurs, de Kung-Fu, la Bârlad, și trebuie luate măsuri pentru ca sportivii să nu mai piardă din astfel de motive", a declarat președintele CS Marea Neagră, Florin Iordănoaia.
Naționale de Karate Kumite Shito-Ryu au fost găzduite de Sala Antilopa din București, la start aliniindu-se 170 de sportivi, copii (10-13 ani) și seniori (18-35 ani), reprezentând 15 cluburi de Shito-Ryu din toată țara.
Shito-Ryu este stil și departament în cadrul Federației Române de Karate Modern (președinte - Adrian Popescu-Săcele; secretar general - Vasile Manea).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8252 secunde