Performanță de excepție! Eliza Samara, campioană europeană - Galerie foto

293

Articole de la același autor

Eliza Samara a depășit orice așteptare la Campionatul European de tenis de masă, desfășurat la Ekaterinburg. Constănțeanca a obținut titlul continental la simplu și două titluri de vicecampioană europeană cu echipa și la dublu feminin. 


După argintul câștigat la proba pe echipe, constănțeanca Eliza Samara a reușit să se califice și în finalele probelor de dublu feminin și simplu. 


Ieri, a fost ziua "de foc" a Elizei. Chiar de ziua de naștere a antrenorului său, Viorel Filimon, constănțeanca s-a luptat pentru aurul european la două probe. 


În finala de dublu, împreună cu colega sa Georgiana Pota (Ungaria), Samara a înfruntat în finală cuplul Melek Hu (Turcia)/Yanfei Shen (Spania). Samara și Pota au pierdut meciul, scor 1-4 (4-11, 7-11, 9-11, 13-11, 4-11). 


Finala de simplu a fost cea care i-a ținut cu sufletul la gură pe toți suporterii Elizei, care a început bine și a câștigat primul set cu 11-6. Următoarele două seturi au aparținut olandezei de origine asiatică, Jie Li (11-9, 11-3). După un set unde a câștigat doar trei puncte, Samara a revenit și a restabilit balanța, 2-2 general, câștigând game-ul cu 11-7. 


Partida s-a disputat în sistemul cel mai bun din șapte. Olandeza a trecut din nou la conducere după setul cinci, pe care l-a câștigat cu 14-12, însă constănțeanca nu s-a pierdut cu firea și din nou a egalat, după un game în care s-a impus fără probleme (11-4). În setul decisiv, Eliza a condus cu 9-1, după care a pierdut trei mingi la rând (9-4), moment în care a cerut time-out. Antrenorul Viorel Filimon i-a acordat sfatul salvator: "Folosește mai mult reverul. Nu mai da în disperare, dă pe mijlocul mesei, nu mai schimba des direcția dacă nu ești sigură de minge". 


Din acel moment, Samara a mai avut nevoie de doar două puncte pentru a-și adjudeca primul său titlul european la simplu. Constănțeanca a învins-o pe Jie Li, scor 4-3 (11-6, 9-11, 3-11, 11-7, 12-14, 11-4, 11-4). 


Pentru a ajunge în finala de simplu, Samara le-a eliminat succesiv pe Alexandra Privalova (Belarus), 4-1, slovaca Eva Odorova, 4-0, Tetiana Bilenko (Ucraina), 4-0, Georgiana Pota (Ungaria), 4-1, și pe rusoaica Polina Maihailova, 4-1. 


"O felicit din tot sufletul pe Eliza Samara pentru această performanță. De asemenea, felicitări și antrenorului. E extraordinar, pot spune că este apogeul ei la Europene. Sper din tot sufletul ca la Jocurile Olimpice să spargă «zidul chinezesc»", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul CS Farul, Ilie Floroiu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4208 secunde