Performanță pentru Andreea Mitu: a câștigat primul titlu WTA din carieră

105
Performanță pentru Andreea Mitu: a câștigat primul titlu WTA din carieră - lex55481resize-1461565984.jpg

Articole recomandate

Andreea Mitu, în vârstă de 24 de ani a câștigat titlul în proba de dublu a turneului WTA International de la Istanbul, alături de turcoaica Ipek Soylu, după ce adversarele din finală, Xenia Knoll (Elveția) și Danka Kovinic (Muntenegru) nu s-au prezentat la meci.

Traseul Andreei Mitu către finală a fost unul neobișnuit pentru un turneu dotat cu premii în valoare de 250.000 de dolari. Mitu și Soylu au câștigat titlul fără să dispute cele mai importante meciuri: semifinala (abandon al echipei japoneze Nao Hibino/Kurumi Nara) și finala (retragere Xenia Knoll/Danka Kovinik). Perechea Mitu/Soylu are însă meritul de a fi trecut în optimi și sferturi de cuplurile Lenka Kuncikova/Karolina Stuchla (Cehia), scor 6-3, 3-6, 11-9, respectiv Natela Dzalamidze/Veronika Kudermetova (Rusia), scor 6-2, 6-2.

A fost primul titlu WTA câștigat de Andreea Mitu în carieră, românca mai jucând o singură finală până acum, tot la dublu, alături de Patricia Țig (București 2015, scor 2-6, 2-6 cu Kalașnikova/Schuurs). Deși a triumfat fără să joace vreun game în ultimele două partide, Andreea s-a arătat încântată de performanță, conform Mediafax.

"Nu a fost finala pe care o așteptam, dar suntem bucuroase pentru primul titlu câștigat împreună! Mulțumesc, Ipek Soylu, pentru o săptămână grozavă. Abia aștept să ne reîntâlnim", a fost mesajul postat de Mitu pe Facebook.

Performanța din Turcia îi aduce Andreei un premiu important! Fiecare campioană de la dublu este recompensată cu un cec în valoare de 6.150 de dolari și 280 de puncte WTA! Andreea începe o nouă provocare în această săptămână și s-a înscris la dublu și la Marrakech (Maroc), alături de Katarzyna Piter din Polonia.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4834 secunde