Peste 500 de luptători, la startul Campionatului Mondial de lupte pe plajă de la Constanţa

200
Peste 500 de luptători, la startul Campionatului Mondial de lupte pe plajă de la Constanţa - 24101012932914871566627662829645-1632309204.jpg

Articole de la același autor

După ce şi-au făcut „încălzirea” în etapele de Beach Wrestling World Series din Grecia şi Italia, cei mai valoroşi luptători din lume îşi dau întâlnire pe Plaja Neversea de la Constanţa, unde vor lupta pentru titlurile mondiale.

Cea mai aşteptată competiţie internaţională de lupte pe plajă, Beach Wrestling World Championships 2021, va avea loc la Constanţa, în perioada 23-26 septembrie, într-o locaţie specială - Plaja Neversea. Evenimentul este organizat de Federaţia Română de Lupte, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

Deschiderea Campionatului Mondial va avea loc joi, 23 septembrie, la ora 15.30, iar primii care vor răscoli nisipul vor fi luptătorii din categoria cadeţi.

Evenimentul va aduce în România peste 600 de luptători şi oficiali reprezentând peste 50 de naţiuni, la ceea ce se anunţă a fi cel mai important eveniment sportiv organizat în ţara noastră, în 2021.

Locaţia evenimentului este una specială - Plaja Neversea, unde publicul se va putea bucura de lupte pline de adrenalină şi procedee spectaculoase. Intrarea va fi liberă, cu respectarea normelor sanitare actuale, pentru toţi cei care vor dori să încurajeze componenţii loturilor naţionale ale României în cursa lor pentru medalii şi să se bucure de un spectacol garantat. Pentru că nu vor fi doar lupte, ci şi o mulţime de evenimente cultural-artistice care evidenţiază valorile locale dobrogene şi naţionale. Cu siguranţă, programul va conţine şi meciuri demonstrative de lupte tradiţionale tătăreşti - Küreş.

„Pentru România, este onorant să găzduiască întrecerea mondială din acest an, mai ales că este o premieră. Federaţia Internaţională UWW a dorit să recompenseze România pentru implicarea din ultimii ani, iar ţara noastră a fost aleasă în calitate de gazdă a Mondialelor pentru toate categoriile de vârstă: cadeţi, juniori şi seniori”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Lupte.

Luptele pe plajă au cunoscut o ascensiune rapidă pe plan mondial, astfel încât această disciplină va deveni olimpică, începând cu ediţia din 2028 a Jocurilor.

XXX

Membrii Biroului Federal al FR de Lupte au luat o serie de decizii la ultima întrunire. Astfel, printre cele mai importante hotărâri se numără înfiinţarea mai multor comisii de analiză ce vor efectua vizite de lucru în teritoriu, la cluburile afiliate federaţiei, în scop de îndrumare şi evaluare. Acestea vor fi efectuate în perioada 15 septembrie - 30 octombrie.

De asemenea, începând de anul viitor, în cadrul Campionatelor Naţionale de copii se vor introduce probe de control, calităţi motrice şi probe specifice.

Nu în ultimul rând, se vor înfiinţa noi centre pentru copii, departajate pe categorii de greutate.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Lupte

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.527 secunde