Pilotul învinuit că a doborât avionul MH17 s-a sinucis

658
1
Pilotul învinuit că a doborât avionul MH17 s-a sinucis - pilot-1521465990.jpg

Articole recomandate

Pilotul militar ucrainean învinuit de Rusia că a doborât cursa MH17 a liniilor aeriene malaeziene, în iulie 2014, deasupra estului separatist al Ucrainei s-a sinucis cu un pistol, a anunțat presa ucraineană, care citează poliția, transmite luni BBC.


Căpitanul Vladislav Voloșin respinsese acuzațiile ruse, calificându-le drept minciuni. Anchetatorii olandezi au conchis că avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care făcea legătura între Amsterdam și Kuala Lumpur, a fost doborât de o rachetă rusească Buk. Toate cele 298 de persoane aflate la bordul aeronavei și-au pierdut viața, amintește BBC, scrie Agerpres.

Potrivit informațiilor din presă, Voloșin s-a împușcat în locuința sa din din orașul Nikolaev din sudul țării, la Marea Neagră. Considerat de Ucraina erou de război, tânărul de 29 de ani participase la 33 de misiuni de luptă cu avioane de atac Su-25 împotriva rebelilor separatiști sprijiniți de Rusia. Recent, el fusese însărcinat cu paza aeroportului din Nikolaev.

Membri ai familiei sale citați de media ucrainene au afirmat că se simțea deprimat. Rude ale sale se aflau în același apartament în momentul sinuciderii, duminică. A fost chemată salvarea, dar pilotul a murit la spital.

În afară de acuzația că Voloșin ar fi doborât cursa MH17, conform unei alte teorii rusești, avionul ar fi fost lovit de o rachetă militară ucraineană Buk, un tip care nu mai este folosit în Rusia. Acuzațiile ruse au fost respinse nu doar de echipa de anchetă olandeză, ci și de experți independenți, conform cărora dovezile indică faptul că racheta Buk a fost lansată fie de rebeli pro-ruși, fie de o unitate militară rusă.


Comentează știrea

jj
19 martie 2018
jj

Mda, cam multi oameni implicati sunt sinucisi. Mai era unu la fel, dispecer de trafic aerian in ziua aia, l-au sinucis si pe el.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9499 secunde