Polo / Performanță istorică. Naționala s-a calificat la Jocurile Olimpice, după 16 ani

539
Polo / Performanță istorică. Naționala s-a calificat la Jocurile Olimpice, după 16 ani - polo-1333786432.jpg
Naționala de polo a României s-a calificat vineri noaptea la Jocurile Olimpice, după ce a învins în sferturile de finală ale turneului preolimpic de la Edmonton, reprezentativa Braziliei, scor 19-8.
Scorul pe reprize a fost 4-0, 5-2, 6-1, 4-5, după un meci în care tricolorii s-au impus categoric, iar Brazilia a marcat primul gol abia în minutul 12, iar până la final a făcut doar eforturi disperate să limiteze proporțiile scorului. Din tribune, jucătorii români au fost încurajați de numeroși suporteri conaționali stabiliți în Canada, care au scandat pe toată durata partidei. Finalul partidei a însemnat pentru jucătorii români îmbrățișarea tricolorului în bazin și scandarea "România!".

Marcatorii tricolori au fost Negrean 4 goluri, R. Georgescu 4, C. Radu 3, Chioveanu 2, Iosep 2, Matei 1, Diaconu 1, Goanță 1, Bușilă 1.

Conform regulamentului, primele patru clasate la turneul preolimpic de la Edmonton obțin calificarea la Jocurile Olimpice, iar în urma victoriei din sferturi cu sud-americanii, tricolorii vor juca semifinalele, dar ating cel mai important obiectiv, calificarea la Olimpiadă după 16 ani, la ediția din 1996 ocupând locul 11.

Competiția va continua la turneul preolimpic din Canada, România urmând să joace în semifinale cu câștigătoarea dintre Macedonia și Spania, astăzi.

Tot noaptea trecută a mai obținut calificarea la JO naționala Muntenegrului, care a dispus de Turcia în sferturi, cu 19-6 (4-1, 4-1, 7-3, 4-1), un meci arbitrat de românul Adrian Alexandrescu, în cuplu cu canadianul Doriel Terpenka.

În faza grupelor, echipa antrenată de Kovacs Istvan a obținut următoarele rezultate: cu Germania 9-10, cu Grecia 10-9, cu Macedonia 9-6, cu Olanda 7-5 și cu Muntenegru 8-14.

Astăzi vor avea loc semifinalele (locurile 1-4 și locurile 5-8), iar mâine, meciuri de clasament (locurile 7-8 și 5-6), finala mică și finala mare.

La Jocurile Olimpice de la Londra sunt calificate, înaintea turneului preolimpic de la Edmonton, Marea Britanie (țară organizatoare), Italia, Ungaria, Serbia, Croația, Australia, Kazahstan și SUA.

Tragerea la sorți a grupelor va avea loc în 5 mai.

Competiția masculină la JO de la Londra va debuta în 29 iulie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 07 Aprilie 2012
Stire din Sport : FC Viitorul, deplasare ușoară la Buzău
Pagina a fost generata in 1.4157 secunde