Antrenorul Ioan Sdrobiș sancționează administrația locală:

"Primarul și Consiliul Județean ar trebui să aibă ochi și pentru Farul"

882
Pentru Primăria și Consiliul Județean, fotbalul - practic - nu există. Acest lucru a fost remarcat și de către staff-ul FC Farul, iar antrenorul principal Ioan Sdrobiș le-a transmis șefilor administrației locale că ar trebui să-și îndrepte privirile și asupra sportului rege.

Ioan Sdrobiș este un antrenor care spune întotdeauna lucrurilor pe nume. Are o vârstă și o carieră ce-l fac îndreptățit să nu se ascundă după degete sau să se autocenzureze, de teamă că cine știe ce o să i se întâmple. "Părintele" este de părere că, la Constanța, spre deosebire de alte orașe, situația sportului este în neregulă, în sensul că disciplinele sunt tratate cu măsuri diferite.
"Administrația locală investește bani mulți în handbal, volei și rugby. Acest lucru este pozitiv, toată aprecierea. Însă, primarul și președintele Consiliului Județean ar trebui să arunce o privire și spre fotbal. Știu că sunt oameni puternici și influenți și tocmai de aceea mă mir că sunt impasibili față de situația Farului. Acest club se confruntă cu mari dificultăți, echipa s-a încropit fulger, sunt probleme cu salariile. Farul este condusă de un om de afaceri din afara Constanței, iar acesta trebuie susținut. De unul singur, n-ai prea multe șanse să răzbești", a declarat, la conferința de presă de ieri, Ioan Sdrobiș.
Tehnicianul a precizat că i-a convins pe jucători că accepte salarii mici, însă, chiar și în aceste condiții, clubul se confruntă cu dificultăți financiare majore.
"Contractele jucătorilor sunt foarte mici, primele sunt modice, de nivelul ligii secunde. Lucrez la nivel minim financiar cu jucătorii, dar acest minim trebuie asigurat. În afară de salarii și prime, țineți cont de cheltuielile de cazare, masă și deplasări. Fără bani, Doamne ferește!, să nu se întâmple vreo nenorocire. Nu ne trebuie sume fabuloase, cu doar câteva zeci de mii de euro pe lună ne putem continua activitatea. Facem mari eforturi să ținem echipa în picioare în Liga a 2-a, au început să apară victoriile și ar fi păcat ca lucrurile bune de până acum să nu aibă continuitate", a spus Sdrobiș.

"Nu uitați că fotbalul este un fenomen social"
Ioan Sdrobiș a ținut să le reamintească primarului și președintelui Consiliului Județean că fotbalul este un fenomen social, care nu trebuie neglijat.
"M-a emoționat gestul suporterilor, care, după victoria cu CS Otopeni, nu au plecat imediat după meci. Oamenii, așa puțini câți au fost, s-au ridicat în picioare și au strigat Farul, Farul! Trebuie să existe entuziasm nu numai pentru handbal, ci și pentru fotbal", a spus tehnicianul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3346 secunde