Primul caz de dopaj din actuala ediție a Turului Franței

328
Primul caz de dopaj din actuala ediție a Turului Franței - ciclism68852400-1310452259.jpg

Cotidianul francez L'Equipe a anunțat, luni seară, apariția primului caz de dopaj din actuala ediție a Turului Franței, rutierul depistat pozitiv fiind însuși campionul Rusiei Alexandre Kolobnev.

Ciclistul a fost prins dopat cu un hidroclorotiazid diuretic (HCT), iar probele pozitive au fost recoltate la finalul etapei a 5-a.

Proba A a relevat existența unei cantități însemnate de HCT, substanță aflată pe lista interzisă de Agenția Mondială Antidoping, potrivit Onlinesport.ro

Uniunea Ciclistă Internațională a confirmat rezultatul laboratorului de la Chatenay-Malabry, dar a specificat ca HCT nu este o "substanță specificată", ceea ce înseamnă că rutierul poate continua cursa și hotărârea menținerii sale în Marea Buclă rămâne la aprecierea echipei Katiusa.

Regulamentul UCI spune că un rutier poate continua o cursă dacă explică modul în care o astfel de "substanță specifică" a ajuns în organismul său. Acesta poate scăpa doar cu un avertisment și cu o penalizare de timp în clasamentul cursei în cel mai fericit caz, sau se poate ajunge și până la suspendarea pe doi ani.

În cele din urmă rutierul rus a fost retras din cursă de echipa sa Katiusa.



 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9648 secunde