Proiectul „Hercules”. Elevii constănţeni, invitaţi să ia parte la cursul de şah

155
Proiectul „Hercules”. Elevii constănţeni, invitaţi să ia parte la cursul de şah - 1-1677071151.jpg

Articole de la același autor

Şahul este întotdeauna o opţiune importantă a părinţilor când aleg între activităţi de învăţare şi relaxare pentru copiii lor. Şi asta pentru că s-a constatat că cei care studiază şahul îşi optimizează în mare măsură capacitatea de învăţare la şcoală.

Proiectul „Hercules”, iniţiat de Ministerul Sportului şi implementat de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, vine în sprijinul copiilor cu o serie de activităţi sportive extracurriculare pe timpul vacanţei.

„Un curs de şah pentru copii nu este niciodată o pierdere de timp. Jocul de şah nu numai că îi ajută pe copii să se relaxeze şi să se distreze, dar dezvoltă gândirea şi inteligenţa acestora. De multe ori, succesul unui copil într-o activitate este un pas care îi poate schimba viaţa.

Învăţarea şahului în cadrul proiectului «Hercules» reprezintă în primul rând relaxare, aceasta fiind o opţiune pentru o vacanţă plină de satisfacţii, oferind elevilor posibilitatea de a practica un joc pe care îl iubesc. Şahul îi va ajuta pe elevi să construiască relaţii personale şi spirit şcolar atunci când se vor alătura colegilor de clasă.

Participând la acest curs, copiii se vor familiariza cu tabla, piesele, regulile de joc (sau vor sistematiza cunoştinţele în cazul în care sunt avansaţi), urmând ca aceştia să aleagă dacă vor continua sau nu să aprofundeze cunoştinţele şahiste, ştiind că, pe lângă divertisment, şahul este şi un sport intelectual foarte util”, a declarat profesorul Claudiu Iordache, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Constanţa.

Cursul de şah este găzduit, săptămâna aceasta, în intervalul orar 11.00-12.00, de sala de protocol a Complexului Sportiv „Tomis” din strada Flămânda. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6736 secunde