Protestul Simonei Halep nu a avut efect. Fed Cup își schimbă formatul!

722
Protestul Simonei Halep nu a avut efect. Fed Cup își schimbă formatul! - halep58508800-1561632580.jpg

Articole recomandate

Actualul format al Fed Cup va fi abandonat anul viitor, când competiția rezervată echipelor naționale feminine de tenis se va desfășura după o nouă formulă, cu un turneu final cu 12 echipe, care va avea loc la Budapesta, în luna aprilie, a anunțat joi Federația internațională (ITF).


Fed Cup renunță astfel la sistemul său tradițional de desfășurare, cu meciuri interțări programate pe parcursul întregului sezon, călcând astfel pe urmele Cupei Davis, a cărei nouă formulă cu o fază finală la care vor lua parte 18 selecționate va debuta în luna noiembrie, la Madrid.

Cu ocazia unei conferințe de presă care a avut loc la Queen's Club din Londra s-a confirmat că Budapesta va găzdui turneul final al Fed Cup până în 2022. Partidele din capitala Ungariei urmează să se desfășoare pe zgură, iar premiile totale puse în joc se vor ridica la 18 milioane dolari.

Patru națiuni, finalistele din acest an, Franța și Australia, alături de țara gazdă Ungaria și o echipă invitată, sunt calificate direct la turneul final, celelalte opt urmând să fie stabilite la capătul unui play-off programat în luna februarie.

Echipa României s-a oprit în semifinalele ediției trecute a Fed Cup, fiind învinsă în deplasare de Franța, care va înfrunta în finală Australia, în luna noiembrie la Perth.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, fost lider mondial timp de 64 de săptămâni, în prezent pe locul 7 în lume, a declarat luni că va boicota un eventual nou format al Fed Cup.

''Iubesc Fed Cup și nu aș schimba-o niciodată. Dacă se va schimba Fed Cup, nu voi mai juca. Îmi place formatul de acum, iar dacă îl vor schimba va fi diferit, pentru că Fed Cup înseamnă să joci acasă și în deplasare'', spunea Simona Halep.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6649 secunde