Puştii de la Luceafărul Constanţa au făcut senzaţie la turneul internațional din Italia

1424
Puştii de la Luceafărul Constanţa au făcut senzaţie la turneul internațional din Italia - fotbal-juniori-1681927907.jpg

Articole de la același autor

ACS Luceafărul Constanţa devine încet-încet o fabrică de fotbalişti şi acest lucru se datorează muncii roditoare pe care antrenorii o depun zilnic împreună cu copiii care iubesc fotbalul şi fac din acest lucru un mod de viaţă.

Două grupe de copii ale acestui club, 2012 şi 2015, au participat recent la un turneu international în Italia şi au reuşit să se remarce cu evoluţii deosebite. Toate meciurile au avut loc în cadrul Centrului Sportiv al Academiei Cesena, „Romagna Centro”.

Cu o zi înainte de începerea turneului, toate echipele înscrise au beneficiat de o experienţă memorabilă în parcul de distracţii „Mirabillandia”, iar seara a avut loc ceremonia de deschidere a competiţiei, printr-o prezentare a echipelor pe stadionul „Nanni di Bellaria”. Căpitanii echipelor au rostit un jurământ specific, iar apoi totul s-a încheiat cu un foc de artificii.

Grupa 2012 a celor de la Luceafărul Constanţa a început turneul cu o înfrângere în faţa echipei milaneze Villa Vale şi cu un rezultat de egalitate, scor 1-1, în compania Academiei Cesena.

Cei din grupa 2015 au pierdut în faţa formaţiei Universidad Solario, scor 2-7, iar apoi au spulberat Academia Cesena cu scorul de 7-1.

În ziua a doua, puştii născuţi în 2012 s-au impus clar cu scorul de 7-0 în faţa echipei Villaclarense şi apoi au trecut fără drept de apel, scor 5-0, de Ponte Petra, reuşind să se califice în grupa pentru locurile 5-8.

Cei mai mici, născuţi în 2015, au ţinut ritmul şi au izbutit şi ei să obţină două victorii spectaculoase, 4-1 în faţa Cenisiei şi 3-2 cu Superior Schiaffino.

În a treia zi și ultima a turneului, grupa 2012 a reuşit încă două victorii frumoase și muncite, 2-1 cu Academia Cesena și 3-2 cu Villa Vale B. Picii, chiar dacă au pierdut în ultimele minute cu puternica echipă Villaclarense, cu 4-5, au obținut locul al doilea în cadrul turneului. Performanţa lor este cu atât mai notabilă cu cât au participat alături de echipele în care au evoluat copii născuţi în anul 2014.

Festivitatea de premiere a tuturor micilor sportivi, indiferent de locul ocupat în clasament, a fost oficiată de directoarea turneului, guvernatorul regiunii Cesena și directorul academiei de fotbal Cesena.

Cei doi antrenori, Eddy Năstase și Gelu Dimaca, ultimul fiind şi președinte al clubului ACS Luceafărul Constanţa, s-au declarat extrem de mulțumiți de experiența deosebită pe care au avut-o alături de cei mici.

„Mulțumim părinților pentru susținere, încredere și eforturile pe care le-au făcut ca să susțină această deplasare și pentru prezența la jocuri. Totodată, mulțumim și sponsorilor noștri care au contribuit atât cât au putut la susținerea deplasării, materialelor și mijloacelor utilizate” , a declarat Gelu Dimaca.

Lotul de jucători născuţi în 2012 a fost format din: Mateo Gîrbea, Alexandru Timu, Damian Pavlov, Patrick Dionisie, Florin Filip, David Bîrz, Tudor Topârceanu, Ayan Asan, Andrei Dimaca, Ştefan Şerban.

Lotul de jucători născuţi în 2015 a fost următorul: Patrick Amuza, Ayan Abaz, Sebastian Şerban, Victor Niţă, Răzvan Munteanu, Andrei Muraru şi Manuel Pavlov.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1817 secunde