Ion Marin a jucat cu Denis Alibec și Cosmin Matei titulari contra lui FC Brașov

"Puștii ne dau speranțe"

1106

Articole de la același autor

Forțat și de criza de efectiv, antrenorul Farului, Ion Marin, a început partida de Cupă cu FC Brașov cu juniorii Matei și Alibec, dar și cu slovenul Andrej Rastovac.

Cosmin Matei și Rastovac au debutat cu acest prilej la Farul. Denis Alibec mai prinsese două meciuri până acum, cu Oțelul (2 minute) și Dinamo (23).
Deși "rechinii" au pierdut, Ion Marin crede că echipa a rămas cu ceva din confruntarea cu FC Brașov: încadrarea în joc a puștilor (Matei, Alibec - ambii de 17 ani, internaționali de juniori, și Fatai), dar și evoluția cuplului de stoperi Florin Pătrașcu - Rastovac, folosit după ieșirea de pe teren a lui Barbu.
Slovenul, fundaș central stânga cu FC Brașov, a dovedit siguranță, a fost energic, a câștigat duelurile individuale și a trimis câteva diagonale bune. La cuplul Pătrașcu - Rastovac s-a apreciat și că a ținut jocul departe de poartă, neretrăgându-se prea mult.
"Mă bucur că cei mici au făcut față unui meci oficial cu o adversară de Liga 1. Sigur, în repriza a doua, au mai scăzut ritmul jocului. E și normal, au 17 ani, 17 ani și jumătate. Ne dau speranțe însă pentru viitor. Sunt talentați și pot ajunge fotbaliști foarte buni, dar mai avem foarte mult de lucru. Depinde atât de ei (în cea mai mare parte), cât și de noi. Trebuie să fie serioși, modești și dispuși să muncească foarte mult", a declarat Ion Marin.
Meciul cu FC Brașov a acutizat însă criza de efectiv de la Farul, pe lângă Rusmir, Șchiopu, Chico, Maxim, Vlas (accidentați înaintea partidei), căzând, în minutul 17, și Barbu, care va lipsi până la finele turului. În plus, Gerlem nu are jocuri în picioare și, cum s-a văzut și cu FC Brașov, nu poate duce decât cel mult un sfert de oră. Dacă Chico va avea repaus încă o săptămână, Șchiopu se pare că va fi refăcut pentru meciul cu FC Timișoara, de sâmbătă.
"Suntem într-o situație destul de dificilă înaintea partidei cu timișorenii. Având în vedere absențele cu care ne confruntăm, este posibil să apelăm, pentru completarea lotului, și la jucători de la echipa a doua. Din ce avem la dispoziție, încercăm să constituim un «11» care să se bată pentru obținerea celor trei puncte cu FC Timișoara, care sunt foarte importante", a mai spus "Săpăligă".

În penultimul meci din "16"-imile Cupei României, aseară, în Giulești, Petrolul Ploiești - Rapid 2-3 după prelungiri (Muțiu ’22, Tincu ’82 p / Djalovic ’6, Cesinha ’80, ’120), rapidiștii obținând calificarea în optimile întrecerii. Ultima partidă din "16"-imi, FC Vaslui - Poli Iași, se va juca pe 29 octombrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0867 secunde