"Marinarii" nu s-au prezentat la finala mică

RCJ Farul face de rușine rugby-ul constănțean

1145
Școala de rugby de la Constanța, una de mare tradiție în România, a primit o grea lovitură de imagine, după ce conducătorii RC Județean Farul au decis să nu trimită echipa la finala mică a Diviziei Naționale, programată sâmbătă, pe stadionul "Arcul de Triumf" din București, în compania celor de la Dinamo.
Motivul invocat de șefii Farului este prezentat în adresa trimisă către Federația Română de Rugby: "Suntem în imposibilitatea de a disputa meciul cu Dinamo, din cauză că avem mulți jucători indis-ponibili - accidentați sau suspendați: Zapan, Petreanu, Makapelu, Puișoru, Gheară, Cl. Dumitru, Aoina, Carpo, B. Muntean, Buțugan, Khositashvili, Natriashvili și Samkharadze. Suntem puși în neplăcuta situație de a anunța că nu ne putem prezenta la București pentru finala mică. Nu avem destui jucători și nu ne putem bate joc de adversari sau de public".
Constănțenii au solicitat amânarea partidei până când vor dispărea problemele de lot, dar FRR, după ce a analizat documentele, inclusiv certificatele medicale, a respins cererea clubului de pe litoral: "Din datele transmise de dvs. și aflate la federație, rezultă că, scăzând jucătorii enumerați în adresa dvs., lotul valid al clubului RCJ Farul Constanța cuprinde 22 de jucători, din care cinci specializați pentru a juca în linia întâi. Așadar, nu sunt motive întemeiate pentru a nu va prezenta".
Precum Ceaușescu în fața plutonului de execuție, șefii Farului au așteptat până în ultimul moment o mână de ajutor din partea președintelui FRR, Alin Petrache, dar sprijinul scontat nu a venit. Pentru că nu s-a prezentat la meci, Farul a pierdut la "masa verde", scor 0-5, a lăsat medaliile de bronz dinamoviștilor și a terminat cam-pionatul pe un nesemnificativ loc patru. Că urmează și o amendă de 1.000 de euro, deja contează mai puțin.
Așadar, RCJ Farul scrie o filă neagră din istoria sportului constănțean, pe care, prin această neprezentare, îl face de rușine. Cred că Mihai Naca, antrenorul emerit care a pregătit echipa în cel mai mic amănunt înainte de a aduce în vitrina clubului șase titluri de campioană, se răsucește în mormânt…
Acum, președinții și directorii de la RCJ Farul trebuie trași la răspundere. Au avut de administrat un buget consistent, de foarte multe miliarde, bani publici, din taxele și impozitele constănțenilor. Au eșuat în acest proiect și trebuie să se gândească la modul cel mai serios dacă nu cumva ar fi bine să cedeze locul altora mai buni.
v v v
CSM Știința Baia Mare este noua campioană a României la rugby, după ce a reușit să se impună, sâmbătă, în marea finală, în fața Stelei, scor 18-16 (6-6), meci disputat pe stadionul "Arcul de Triumf". Steaua a condus cu 16-15 până în ultimul minut, când băimăreanul Budușan a transformat o penalitate de la 40 de metri, iar titlul merge în Maramureș.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 25 Septembrie 2009
Stire din Sport : "Marinarii" decapitați
Pagina a fost generata in 0.3838 secunde