Reacomodare la efort! Rugbiştii de la CS Cleopatra şi-au reluat pregătirile

376
Reacomodare la efort! Rugbiştii de la CS Cleopatra şi-au reluat pregătirile - 26961168541464751020865349832060-1641989303.jpg

Articole de la același autor

După vacanţa de iarnă, rugbiştii de la CS Cleopatra Mamaia şi-au reluat pregătirile, zilele acestea fiind programate exerciţii pentru reacomodarea la efort.

„Începând de luni, 17 ianuarie, antrenamentele vor creşte în intensitate. Ne «mutăm» pe plaja din Mamaia, vom efectua pregătiri şi pe stadionul din «Badea Cârţan», sperăm să avem acces şi pe pista de atletism a stadionului «Farul».

Astfel, timp de două săptămâni, vom fi în regim de semi-cantonament la Constanţa. În acest interval, nu vom disputa niciun joc amical, vor fi doar antrenamente comune cu cei de la Liceul cu Program Sportiv «Nicolae Rotaru». Ne dorim să ne testăm forţele în meciuri de pregătire abia la sfârşitul lunii viitoare. De asemenea, avem în plan un cantonament de o săptămână la Snagov, să vedem cum vom sta cu bugetul”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, preşedintele CS Cleopatra Mamaia, Victor Bezuşcu.

Campionatul Naţional de rugby juniori U17 se va relua în luna martie, când se vor disputa partidele returului, imediat după terminarea returului fiind programate jocurile din fazele finale.

În clasamentul Grupei Sud, pe prima poziţie se află ACS Şoimii-CS Dinamo Bucureşti, cu 19 puncte, urmată, în ordine, de Victoria Cumpăna (15 p), CS Cleopatra (11 p), CT „Dinicu Golescu” (5 p) şi CSM Bucureşti (0 p). Ocupantele primelor trei locuri se vor califica în play-off.

Etapa a şasea este programată pe 13 martie, încă CS Cleopatra stă. Echipa constănţeană va reveni pe teren pe 20 martie, cu un meci la Bucureşti, în compania liderului ACS Şoimii-CS Dinamo.

„Obiectivul este calificarea în play-off, unde să obţinem o clasare cât mai bună”, a precizat preşedintele Victor Bezuşcu.

XXX

Naţionala de rugby a României va demara pregătirea în vederea participării la Rugby Europe Championship, competiţie care contează pentru calificarea la Cupa Mondială din Franţa, din 2023. „Stejarii” se vor reuni, sâmbătă, 15 ianuarie, pentru un cantonament ce va avea loc la Bucureşti, urmând să pregătească primul meci din acest an, cel cu Rusia, programat pe 5 februarie, de la ora 14.30 (în direct la TVR 1), pe stadionul „Arcul de Triumf” din Bucureşti.

În prima parte, vor intra în stagiu 31 de jucători din campionatele României şi Italiei, acestora urmând să li se alăture cei din Franţa.

Momentan, „stejarii” se află pe locul doi în clasamentul Rugby Europe Championship, care le asigură calificarea directă la Cupa Mondială. Primele două echipe în clasamentul cumulat Rugby Europe Championship 2021-2022 obţin calificarea directă la Cupa Mondială din Franța, în timp ce echipa aflată pe locul trei va intra în recalificări.

Foto: Facebook / România Rugby Cleopatra

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6012 secunde