România cucerește o medalie olimpică la lupte, la opt ani de la ediția din Beijing!

95
România cucerește o medalie olimpică la lupte, la opt ani de la ediția din Beijing! - ste4-1479800636.jpg

Articole recomandate

Ștefan Gheorghiță a cîștigat după 8 ani medalia olimpică de bronz la lupte, categoria 86 de kilograme. Ediția din 2008 a JO s-a desfășurat la Beijing. Federația Internațională de Lupte a dat decizia după ce mai mulți luptători și-au primit sancțiunile pentru dopaj.


Ștefan a pierdut în primul tur cu un sportiv din Uzbekistan, adversarul românului a avansat până în finală, iar Gheorghiță a ajuns în recalificări.


În meciul pentru medalia de bronz, Gheorghiță a pierdut în fața unui luptător din Belarus, care, la rândul lui, cedase în fața sportivului din Uzbekistan.

Contactat de ProSport, Ștefan Gheorghiță spune că nu se mai aștepta ca după opt ani de la competiția din Beijing să cucerească medalia de bronz. "Agenția Mondială Anti-Doping arată că se lucrează pentru eradicarea dopingului în sport. Eu susțin un sport curat! Sincer, nu mă mai așteptam ca la opt ani de la momentul Beijing să mai vină această medalie. S-a făcut dreptate! Această medalie îmi va asigura o viață mai liniștită și pot să spun că mi-am făcut un cadou frumos de Crăciun. Acum, chiar că suntem o familie împlinită din punct de vedere sportiv, Corina (n.r. - Corina Căprioiru e medaliată cu argint, la Londra, la judo) avea deja o medalie, acum a venit rândul meu. Ambele medalii sunt la fel de importante și pot să afirm că n-am muncit degeaba o viață întreagă în sport. E un cadou neașteptat".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9312 secunde