România vrea una - două medalii la Mondialele de box

781
România vrea una - două medalii la Mondialele de box - 1eadd53b3f3f514579f064dc20b8c0e2.jpg
România participă cu șapte boxeri la Campionatul Mondial de seniori, având ca obiectiv cucerirea a una-două medalii.
Întrecerea se desfășoară în Italia, la Milano, între 1 și 12 septembrie. România va participa cu un lot format din: categ. 54 kg - Răzvan Andreiana (Dinamo); categ. 57 kg - Iulian Stan (Steaua); categ. 60 kg - Gabriel Podașcă (BC Bute Galați); categ. 64 kg - Traian Lupu (CSM - Gladiatorul Iași, învingătorul constănțeanului Ionuț Gheorghe în finala de la Campionatul Național); categ. 75 kg - Ronald Gavril (SCM Bacău); categ. 81 kg - Constantin Bejenariu (SCM Bacău); categ. +91 kg - Răzvan Cojanu (Dinamo).
Alături de antrenorul coordonator Grigore Bondavali, va mai face deplasarea la Milano și antrenorul Dorel Simion, iar șef de delegație va fi vicepreședintele Federației Române de Box, Vasile Câtea.
"Obiectivul este obținerea a una - două medalii, printre favoriți fiind supergreul Răzvan Cojanu, dar și Traian Lupu, la 64 kg. Va fi un concurs puternic, dar noi sperăm să avem surprize frumoase din partea sportivilor noștri. Totul depinde și de tragerea la sorți. Dacă pici în primul tur cu un favorit la titlu, ori pierzi, ori treci de el și îți înlesnești drumul către finală. Totul este posibil", a declarat Vasile Câtea.
La Milano, se va înregistra un record de participare. Dacă, în urmă cu doi ani, la Chicago, au concurat 600 de sportivi, în acest an s-au înscris aproape 800 de boxeri, din 114 țări, record pentru istoria Mondialelor. "Vor fi gale foarte încărcate, cu multe meciuri, de aceea se va lua în discuție posibilitatea introducerii calificărilor pentru viitoarele competiții", a mai spus Câtea.
AIBA a nominalizat o femeie să reprezinte țara noastră în calitate de arbitru, dar Ramona Chirhoc, cea aleasă, a refuzat participarea, pentru că este plecată în concediu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 August 2009
Stire din Sport : "Andrade va lovi doar umbra mea"
Pagina a fost generata in 0.7163 secunde