Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud

Ronaldo n-a putut să îmblânzească "elefanții"

321
Ronaldo n-a putut să îmblânzească
Primul meci din grupa G, Portugalia - Coasta de Fildeș, s-a încheiat, ieri, fără goluri. Cristiano Ronaldo a avut o bară, iar la africani a jucat și vedeta Drogba, revenit după o accidentare.

Partida de la Port Elizabeth n-a înclinat balanța în favoarea vreuneia dintre echipe, ieșind o confruntare echilibrată. Starul lusitanilor și al lui Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a fost la un pas de gol în prima repriză, când un șut al său de la distanță a ochit bara, în minutul 11.
Ivorienii au încercat mai mult în partea secundă, dar fără rezultat. Nici intrarea pe teren a lui Didier Drogba, revenit după doar nouă zile de la operația suferită, nu a adus nimic în plus, deși atacantul lui Chelsea s-a aflat într-o situație favorabilă, în minutul 90+1. Jucătorul lui CFR Cluj, Emmanuel Kone, a rămas pe bancă la Coasta de Fildeș.
Portugalia (selecționer, Carlos Queiroz): Eduardo - P. Ferreira, B. Alves, R. Carvalho, Coentrao - Meireles (85 Amorim), Deco (62 Tiago), Mendes, Danny (55 Simao) - Cr. Ronaldo (cpt.), Liedson.

Tipic italian
Italia, campioana mondială en-titre, nu se dezminte, a început tot greoi un turneu final. Doar 1-1 cu Paraguay, în grupa F, după ce a fost condusă din prima repriză (Alcaraz 39, cap din careu, după o lovitură liberă) și a trebuit să alerge după egalare. Remiza a stabilit-o De Rossi, în minutul 63, tot după o fază fixă (corner). Italia și-a creat greu ocazii, cunoscându-se lipsa "creierului" de la mijlocul terenului, Pirlo, accidentat.
Selecționerul italian Marcello Lippi a jucat cu: Buffon (46 Marchetti) - Zambrotta, Cannavaro (cpt.), Chiellini, Criscito - Montolivo, De Rossi - Pepe, Marchisio (59 Camoranesi), Iaquinta - Gilardino (72 Di Natale).
Proverbialul noroc nu a părăsit însă Italia, pentru că celălalt meci al primei etape din grupa F, jucat ieri, la Rustenburg, Noua Zeelandă - Slovacia, s-a încheiat tot la egalitate, 1-1 (Reid 90+3 / Vittek 50), astfel că niciuna dintre cele patru formații nu s-a detașat în clasament.
Slovacia, debutantă la Mondiale, a fost la câteva secunde de victorie, fiind egalată în prelungiri. Portarul Kuciac, de la FC Vaslui, și Jan Kozak (FC Timișoara) au fost rezerve la slovaci.

l l l

Aseară, în al doilea meci din grupa G, la Johannesburg, Brazilia - Coreea de Nord 2-1 (Maicon 55, Elano 72 / J. Yun Nam 89).

Programul de astăzi
Grupa H: Honduras - Chile (Nelspruit, ora 14,30, TVR1)
Grupa H: Spania - Elveția (Durban, ora 17, TVR1)
Grupa A: Africa de Sud - Uruguay (Pretoria, ora 21,30, TVR1)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2949 secunde