Rugby, echipa naţională / Reputatul David Ellis va fi antrenorul de apărare al „stejarilor”

137
Rugby, echipa naţională / Reputatul David Ellis va fi antrenorul de apărare al „stejarilor” - 1-1667132076.jpg

Articole de la același autor

Naționala de rugby a României va lucra din această toamnă și cu un antrenor de apărare, care va ajuta echipa în pregătirea pentru Cupa Mondială din Franța din 2023. Unul dintre cei mai apreciați antrenori de apărare din lume, britanicul David Ellis (65 ani) se alătură staff-ului „stejarilor”, informează Federaţia Română de Rugby.

Cu peste 25 de ani de experiență de antrenorat la nivel înalt, acesta a fost antrenor de apărare al Franței 11 ani, perioadă în care a cucerit de cinci ori Turneul celor 6 Națiuni, de trei ori reușind Grand Slam-ul, ajutând echipa în memorabila victorie în fața Noii Zeelande, în sferturile Cupei Mondiale 2007, ca apoi să dispute finala Cupei Mondiale, în 2011, pierdută cu All Blacks, 7-8. A mai colaborat, tot la nivel internațional cu All Blacks și echipa de rugby 7s a Statelor Unite ale Americii în 2005 și Tonga (2012-2014). La nivel de cluburi a lucrat în Franța cu Racing Club, Bordeaux, Castres, Brive și Lyon și în Premiership cu Gloucester și London Irish.

Staff-ul tehnic al echipei naționale este format din Andy Robinson, antrenor principal, Stevie Scott - antrenor înaintare și Sosene Anesi - antrenor trei-sferturi.

România va disputa, luna viitoare, trei meciuri test World Rugby, cu Chile, pe 5 noiembrie (ora 13.00), cu Uruguay, pe 13 noiembrie (ora 13.30), și cu Samoa, pe 19 noiembrie (ora 16.45). Toate partidele vor avea loc pe stadionul „Arcul de Triumf” din Bucureşti.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Rugby / Rugby Romania 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7675 secunde