Rugby / Etape de Campionat European în iunie și iulie pentru România 7s, masculin și feminin, seniori și U18

203
Rugby / Etape de Campionat European în iunie și iulie pentru România 7s, masculin și feminin, seniori și U18 - 1-1649581952.jpg

Articole de la același autor

Rugby Europe a confirmat calendarul din acest sezon competițional pentru rugby 7, masculin și feminin, turneele fiind programate în lunile iunie și iulie, atât la seniori, cât și la U18. România participă la toate categoriile, la feminin senioare aflându-se în elită, Championship Series, la masculin în Trophy Series, la băieți U18 în Championship, iar la fete U18 în Trophy, informează Federaţia Română de Rugby.

Championship Series feminin va avea două etape, prima programată la Lisabona pe 25 și 26 iunie, iar cea de-a doua urmează să fie confirmată ca locație și dată exactă, ce urmează a fi stabilită între 1-3 iulie. Alături de România, în elită se află Polonia, Spania, Scoția, Belgia, Țara Galilor, Germania, Cehia, Franța, Irlanda.

Trophy Series masculin va debuta la Zagreb pe 11 și 12 iunie, cea de-a doua etapă fiind programată la Budapesta pe 18 și 19 iunie. Alături de România în acest eșalon se mai află Irlanda, Țara Galilor, Anglia, Suedia, Israel, Letonia, Croația, Luxemburg, Bulgaria, Ungaria, Danemarca.

U18 Championship băieți va avea loc într-un singur turneu programat la Zabki (Polonia), pe 9 și 10 iulie. Alături de România în această divizie se află Franța, Spania, Belgia, Cehia, Germania, Polonia, Lituania, Irlanda, Portugalia, Israel și Ucraina.

U18 Trophy fete va avea loc tot într-un singur turneu, pe 8 și 9 iulie la Zabki. Alături de România, se află în divizie Polonia, Germania, Ungaria, Letonia, Turcia, Lituania și Andorra.

Anul acesta, 42 de țări europene sunt angrenate în competițiile de rugby 7.

Din cauza conflictului armat, Ucraina s-a retras din toate competițiile de seniori în acest sezon competițional. Ca urmare a locurilor rămase libere după suspendarea Rusiei din toate competițiile, dar și a retragerii Ucrainei, pozițiile libere au fost ocupate de următoarele echipe, cele mai bine clasate în Trophy.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Rugby / Rugby Romania 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6699 secunde