Rugby / Europe Championship, într-un nou format din 2023. România, în grupă cu Portugalia, Belgia și Polonia

87
Rugby / Europe Championship, într-un nou format din 2023. România, în grupă cu Portugalia, Belgia și Polonia - dn83612-1663335578.jpg
Rugby Europe a anunțat, vineri, 16 septembrie, noul format în care se va disputa Rugby Europe Championship, competiție la care participă echipa națională de seniori a României. Astfel, începând cu anul viitor, această competiție se extinde de la șase la opt echipe care vor fi împărțite în două grupe.

„Stejarii” se vor afla în Grupa B, alături de Portugalia, Belgia și Polonia, în timp ce în Grupa A se află Georgia, Spania, Țările de Jos și Germania.

Având în vedere excluderea Rusiei din toate competițiile sportive, trei noi țări au promovat în acest eșalon valoric, Polonia, Germania și Belgia.

Cele 20 de meciuri incluzând faza grupelor, semifinalele și finale vor avea loc în perioada februarie, martie 2023. În grupe se va juca fiecare cu fiecare, după care, în play-off vor juca primele două clasate în fiecare grupă în semifinale, iar ultimele două din grupă vor juca pentru locurile 5-8, informează Federaţia Română de Rugby.

Toate partidele de clasament (patru meciuri), inclusiv finalele, se vor juca într-un singur week-end. Astfel, meciurile din grupe au loc în week-end-urile 4-5 februarie, 11-12 februarie, 18-19 februarie, semifinalele în 4-5 martie, iar finalele în 18-19 martie.

Calendarul competițional Rugby Europe Championship 2023:

Grupa B:

4 februarie

România - Polonia

Portugalia - Belgia

11 februarie

Belgia - România

Polonia - Portugalia

18 februarie

Portugalia - România

Polonia - Belgia

Grupa A:

4 februarie

Spania - Țările de Jos

Georgia - Germania

11 februarie

Germania - Spania

Țările de Jos - Georgia

18 februarie

Germania - Țările de Jos

Spania - Georgia

Competiția se va desfășura pe perioada a doi ani.

Toate meciurile vor fi transmise live pe Rugby Europe TV, platforma rugbyeurope.eu.

Foto: Federaţia Română de Rugby / rugbyromania.ro / Daniel Nechita 

Pagina a fost generata in 0.7604 secunde