Rugby / Finala Cupei României va fi amânată. Mari eforturi pentru a-i aduce pe băimăreni acasă

133
Rugby / Finala Cupei României va fi amânată. Mari eforturi pentru a-i aduce pe băimăreni acasă - 1-1638277789.jpg

Articole de la același autor

Finala Cupei României la rugby, dintre echipele SCM Timişoara şi CSM Ştiiţa Baia Mare, programată pentru 11 decembrie, va fi amânată, din cauza carantinei impuse sportivilor băimăreni, care nu s-au întors încă din Africa de Sud, unde au participat la turneul Toyota Challenge Cup, în contextul apariţiei noii variante Omicron a SARS-CoV-2.

„Finala Cupei României va trebui amânată pentru că băimărenii încă nu s-au întors şi vor fi nevoiţi să stea în carantină la întoarcerea în ţară. Vom lua o decizie în Biroul Federal de joi”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

XXX

Federația Română de Rugby mulțumeşte autorităților române pentru implicarea și promptitudinea arătate în repatrierea cetățenilor români blocați în Africa de Sud din cauza apariției noii tulpini Omicron a coronavirusului, printre aceștia aflându-se și jucătorii echipei campioane a României, CSM Știința Baia Mare.

Astfel, o cursă Tarom a decolat, marţi dimineață, din București spre Pretoria, Africa de Sud, pentru a-i prelua pe români.

„Este un gest imens pe care autoritățile române l-au făcut, un gest care arătă grija și empatia pentru cetățeanul român, indiferent de statutul său sau locul unde se află în lume. Vreau să le mulțumesc tuturor pentru felul rapid în care au găsit această soluție, arătând că fiecare cetățean al acestei țări contează și că statul român își respectă și prețuiește oamenii”, a declarat președintele Petrache.

Foto: edition.cnn.com 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5081 secunde