Rugby / Însemnele tradiționale revin pe tricourile naţionalei României

114
Rugby / Însemnele tradiționale revin pe tricourile naţionalei României - 20548493710159401709343270849470-1624543784.jpg

Articole de la același autor

Joi, 24 iunie, de Ziua Internațională a Iei, Federația Română de Rugby a anunțat că, din sezonul viitor, „stejarii” vor reveni la echipamentele cu însemne tradiționale, purtate pentru prima oară în 2014.

„Variantele finale vor fi prezentate după ce vom stabili toate detaliile cu partenerul nostru tehnic de la Macron, dar pot să vă spun sigur că vom reveni la varianta cu tricou galben predominant, pentru meciurile de pe teren propriu, și alb cu negru, pentru meciurile din deplasare.

Având în vedere încărcătura tradițională cu care vin aceste noi echipamente, sperăm ca ele să ofere și mai multă vitalitate tinerei noastre echipe naționale și să îi ajute în meciurile de calificare la Cupa Mondială”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, președintele FRR.

„Stejarii”, purtători ai valorilor tradiționale, vor „încinge” chimirul înnobilat cu elemente solare (roata). Se spunea că brâul protejează ceea ce înconjoară, anume puterea ce stă în zona mijlocului. Îl foloseau tăietorii de lemne, cei ce ridicau greutăți și munceau în condiții periculoase. În plus, înălțimea chimirului exprima puterea, statutul purtătorului. Chimirele se pot lucra cu atâta măiestrie și rafinament încât pot fi de ajuns doar trei culori, tricolorul nostru, pentru un vizual de excepție. Chimirul aduce puterea în forma cea mai elegantă pentru portul bărbătesc.

Echipamentul va fi desenat de designerul Ioana Corduneanu, creatoarea comunității Semne Cusute, cu care Federația Română de Rugby a mai colaborat și în trecut.

Foto: Federaţia Română de Rugby / rugbyromania.ro / arh. Ioana Corduneanu 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5455 secunde