Rugby / Se reiau Campionatele Naţionale feminine. Două noi echipe la junioare!

160
Rugby / Se reiau Campionatele Naţionale feminine. Două noi echipe la junioare! - 1-1650009028.jpg

Articole de la același autor

Rugby-ul feminin românesc intercluburi revine pe teren, cu o nouă ediție a Campionatului Național de Rugby 7, care se va desfășura pe cele două categorii de vârstă, senioare și junioare.

Prima etapă a competiției va avea loc sâmbătă, 16 aprilie, începând cu ora 10.00, la București, pe stadionul „Arcul de Triumf”. Următoarele etape ale turului vor avea loc la Iași, Cristian și Cluj-Napoca, informează Federaţia Română de Rugby.

La senioare, titlul va fi disputat de trei echipe, Poli Iași, campioana en-titre a ultimelor ediții, CS Agronomia București și U Cluj, în timp ce după ce CSM Pașcani nu s-a înscris în acest sezon competițional. La senioare se va juca după sistemul fiecare cu fiecare, echipa Agronomia 2 nepunctând în clasamentul general.

La junioare însă, din acest an competițional, sunt două noi echipe, RC Cristian și CSM Alba Iulia. De remarcat că, în sezonul trecut, la prima participare în Campionatul Național, Aurora Băicoi a obținut titlul de vicecampioană. Astfel, pentru a proteja sportive, cele șase echipe au fost împărțite în două grupe, după care, în funcție de locul ocupat, vor disputa partide de clasament.

Grupa A:RC Cristian, CSM Alba Iulia, Poli Iași

Grupa B: RC Arieșul, CSM Pașcani, Aurora Băicoi.

La final echipele vor primi puncte bonus după cum urmează: Loc 1-10p, Loc 2-8p, Loc 3-6p, Loc 4-4p, Loc 5-2p, Loc 6-1p.

În ceea ce privește programarea meciurilor aceasta a fost făcută ținându-se cont de Tabela Berger, alcătuită pe baza clasamentului final din sezonul trecut, respectiv de ordinea înscrierii în competiție.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Rugby / Rugby Romania / Dragoş Păşcăneanu 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4096 secunde