Marele vis al președintelui AJL, Gigi Pambuca:

Concurs "Să avem din nou luptători constănțeni la Jocurile Olimpice!"

677

Articole de la același autor

Președintele Asociației Județene de Lupte Constanța, Gigi Pambuca, este de părere că tânăra generație de luptători dobrogeni este una de mare perspectivă, iar medaliile cucerite în primele șase luni ale anului nu sunt întâmplătoare.

"Până în prezent, bilanțul pe 2012 este unul excepțional. Sportivii noștri au adus medalii nu numai de la Campionatele Naționale, ci și din întrecerile internaționale. Mă refer aici la Denisa Macovei, medaliată cu bronz la Campionatul European. Constanța nu mai bifase de ceva ani performanțe în turneele de anvergură ale lumii și era timpul să facem pasul înainte", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Asociației Județene de Lupte Constanța, Gigi Pambuca.
Fost luptător al Romei și al naționalei Italiei, Pambuca susține că aceste rezultate nu sunt deloc întâmplătoare.
"Este încă o demonstrație a faptului că antrenorii își fac bine treaba, pun suflet în meserie și trec adeseori pe plan secund dificultățile financiare cu care se confruntă. Performanță fără sacrificii nu se poate face și de aceea îi felicit și pe sportivi, și pe tehnicieni, în aceeași măsură. Aceste rezultate nu sunt întâmplătoare, ele sunt generate de investițiile care s-au făcut în oameni, în condițiile de pregătire. Trebuie să subliniem eficiența centrului de la Mangalia, acolo unde, când spui lupte, spui frații Ionel și Lucian Luca, doi foști sportivi care știu ce înseamnă performanța, foști multipli campioni, care au acum afacerile lor, iar din banii familiilor țin și clubul de lupte. Le mulțumesc și prin intermediul ziarului dumneavoastră pentru eforturile pe care le depun, pentru susținerea activității", a mai spus președintele Pambuca.
Șeful AJL consideră că potențialul luptelor constănțene este unul uriaș, iar din actuala generație de juniori pot ieși viitorii campioni de la seniori.
"Sunt mai mulți luptători de la Liceul cu Program Sportiv, printre care și Dorin Pîrvan, de la care așteptăm ca, în următorii ani, să aducă medalii internaționale. Marele vis este acela de a avea din nou luptători constănțeni la Jocurile Olimpice. Va fi greu, dar nu imposibil de realizat", a spus Gigi Pambuca.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.498 secunde