Săgeata Năvodari și FC Viitorul își află, luni, programul în Liga I

158
Săgeata Năvodari și FC Viitorul își află, luni, programul în Liga I - fotbalsageata1361347660136281501-1372974007.jpg

Articole de la același autor

Cele două formații de fotbal din Constanța participante la Liga I, Săgeata Năvodari și FC Viitorul, vor afla programul competițional al ediției 2013-2014, luni, când Liga Profesionistă va stabili, de la ora 9.00, etapele și datele de disputare a partidelor din noul sezon. 

Programul nu se va putea stabili înainte ca Federației Române de Fotbal să decidă numărul echipelor care vor participa în sezonul viitor al Ligii I.

În acest sens, sâmbătă, se va lua o decizie în Comitetul Executiv al FRF.

Președintele LPF, Dumitru Dragomir, susține un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV. În această situație, membrii CEx trebuie să aleagă între respectarea criteriului financiar stabilit în manualul de licențiere și criteriul sportiv. 

Cluburile Rapid și Universitatea Cluj, aflate în insolvență, nu au primit licența pentru Liga I, dar îndeplinesc criteriul sportiv, clasându-se la finalul sezonului trecut pe locurile 8, respectiv 12. În schimb, grupările Concordia Chiajna și CSMS Iași au primit licența, însă au retrogradat din punct de vedere sportiv, terminând ediția trecută a Ligii I pe pozițiile 15, respectiv 17. Pe locul 16 s-a clasat CS Severin, echipă care nu a primit licența și care a retrogradat în același timp.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3963 secunde