Șahiștii constănțeni, făcuți mat la Europene

246

Articole de la același autor

În aceste zile, în Muntenegru, se desfășoară turneul final al Campionatului European masculin de șah. Concursul este deosebit de puternic, la start aliniindu-se 306 participanți, dintre care zeci de mari maeștri cu ELO peste 2600, cei mai mulți din fostul spațiu sovietic.
Din delegația României, fac parte și doi jucători constănțeni: campionul României, Eduard Văleanu, de la CS Victoria Techirghiol, și George Mălureanu, de la CS Cleopatra Mamaia.
Ocupanții primelor 22 de poziții se califică automat la Campionatul Mondial, unde se va juca în sistem eliminatoriu. Din păcate, niciunul din șahiștii români nu a reușit să-și procure biletele pentru Mondiale, șanse teoretice mai păstrând doar marii maeștri Dieter Nisipeanu și Constantin Lupulescu.
"Valoarea ridicată a adversarilor nu poate fi o scuză pentru rezultatele obținute de români. Pe de altă parte, nu înțeleg cum o țară precum Muntenegru poate organiza un Campionat European, iar România nu reușește să găsească fondurile necesare unui astfel de eveniment", a declarat, pentru "Cuget Liber", șahistul Antonio Rușa, președintele CS Sissa.
Revenind la CE, runda a 11-a programează meciurile: Erwin L’Ami (Olanda) - D. Nisipeanu, C. Lupulescu - Zaven Andriasian (Armenia), Michele Godena (Italia) - E. Văleanu, Franc Gazvoda (Slovenia) - G. Mălureanu.
***
Duminică 22 martie, la București, în sala "Nadia Comăneci" din sediul MTS, va avea loc Adunarea Generală a Federației Române de Șah. Din județul Constanța, vor participa la eveniment reprezentanții cluburilor Cleopatra Mamaia, Callatis Mangalia, Victoria Techirghiol, Axiopolis Cernavodă și Sissa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9416 secunde