Sălile de culturism și fitness, obligate să dețină certificat antidoping

625
Camera Deputaților, de competență decizională, a adoptat, ieri, cu 167
de voturi pentru, 41 împotrivă și șase abțineri, o lege care obligă sălile de culturism și fitness să dețină un certificat de la Agenția Națională Antidoping, care să ateste că nu comercializează substanțe interzise.

În lipsa acestui certificat, sălile de sport sunt pasibile de amenzi între 5.000 și 15.000 de lei și suspendarea activității timp de cel mult șase luni. Potrivit proiectului de lege propus de Executiv, certificatul nu poate fi eliberat, sau, dacă a fost eliberat, va fi retras în cazul în care în sălile de culturism sau fitness se comercializează substanțe aflate pe lista interzisă, stabilită de Agenția Națională Anti-Doping (ANA).
Potrivit aceleiași legi, ANA are dreptul să efectueze teste antidoping în rândul practicanților de fitness și culturism, cu scopul stabilirii gradului de utilizare a substanțelor cuprinse în lista interzisă. Testarea se face numai cu acordul în scris al practicantului și cu respectarea confidențialității datelor.
Comercializarea, în sălile de culturism sau fitness, a substanțelor cuprinse în lista interzisă, cu excepția steroizilor anabolici sintetici, a testosteronului și a derivaților săi, a eritropoetinei, a hormonilor de creștere și a substanțelor chimice care sporesc producerea naturală și eliberarea de testosteron sau de hormoni de creștere constituie, conform proiectului de lege, contravenție și se sancționează cu amendă de 10.000 până la 25.000 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6079 secunde