Constructorul-Cleopatra - RC Bârlad 36-16, în Divizia Națională de rugby

Șase eseuri înainte de vacanță

1682
Rugbiștii de la Constructorul-Cleopatra au terminat anul cu o victorie, cea de-a treia în eșalonul de elită. Nou-promovata a bătut Bârladul și a urcat un loc în ierarhia Seriei a II-a.

Meci frumos, sâmbătă dimineață, în "Badea Cârțan", între Constructorul-Cleopatra și RC Bârlad, întâlnire contând pentru etapa a opta, ultima pe 2008, a Diviziei Naționale. Dornici de a demonstra că își merită locul pe prima scenă a rugby-ului românesc, constănțenii au împins puternic în grămadă și au obținut o victorie cu tot cu bonus, scor 36-16, după ce, la pauză, erau deja în avantaj, 17-8.
Pentru formația de pe litoral (antrenori, Cristian Brănescu, Marian Nache și Gheorghe Florea), au marcat Bușcă, Ababei, Pîrvu, Ciucă, Maftei și Moraru, fiecare câte un eseu, același Maftei transformând trei încercări. De subliniat replica viguroasă a oaspeților, care, dacă ar fi avut un transformer inspirat (a ratat patru lovituri de penalitate și două transformări, deci 16 posibile puncte), ar fi putut aspira măcar la un bonus defensiv.
Celelalte rezultate ale etapei: Steaua București - Poli Iași 57-0, U Baia Mare - RCM Timișoara 53-0. În clasament, primele trei locuri sunt ocupate de Steaua (1, 37 p), Baia Mare (2, 35 p) și Timișoara (3, 18 p), acestea fiind, cel mai probabil, și echipele calificate în play-off. Constructorul-Cleopatra (4, 13 p), Iași (5, 12 p) și Bârlad (6, 1 p) vor merge în play-out, având ca obiectiv evitarea retrogradării.
Etapa viitoare se va juca pe 4 aprilie 2009, Constructorul-Cleopatra urmând a evolua pe teren propriu, împotriva Politehnicii Iași.

Scorul record al zilei s-a înregistrat tot pe litoral, dar pe stadionul din str. Primăverii, unde, într-o partidă din Seria I, RCJ Farul a zdrobit Bucovina Suceava, 106-6.
"Marinarii" antrenați de neo-zeelandezul Bruce Hodder s-au întrecut în eseuri, moldovenii punctând doar din două penalități.
Celelalte rezultate ale rundei: Di-namo București - Olimpia București 46-3, CFR Brașov - U Cluj 5-42. Dinamo (1, 36 p) și RCJ Fa-rul (2, 35 p) și-au asigurat accesul în play-off, iar Clujul (3, 23 p) are cele mai mare șanse să le urmeze.
Olimpia (4, 18 p), Suceava (5, 5 p) și Brașovul (6, 0 p) vor intra în turneul play-out.
Etapa viitoare, RCJ Farul descinde în Capitală, pentru meciul cu Olimpia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7289 secunde