Pevafersa Valladolid - HCM Constanța 26-26, în Liga Campionilor la handbal masculin

Schuch aduce egalarea în ultima secundă

1465
Schuch aduce egalarea în ultima secundă - 0c5bbcd3d5c098dbc5caa45651eaa44c.jpg
HCM Constanța a făcut un meci mare la Valladolid, a scos un rezultat de egalitate printr-un gol marcat în ultima secundă și este ca și calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor la handbal masculin.

Speriată probabil de bilanțul precedentelor cinci întâlniri directe, toate câștigate de spanioli, HCM Constanța a început cu stângul meciul de sâmbătă seară, cu Pevafersa Valladolid, din etapa a opta a Grupei A a Ligii Campionilor. Ibericii conduceau cu 5-1 în min. 5, însă, încet-încet, formația de la malul mării a recuperat handicapul.
Apărarea a strâns rândurile, portarul Mihai Popescu a intervenit salvator în cinci rânduri, iar în atac, Laurențiu Toma și compania au fructificat cu sânge rece mai toate acțiunile pe semicerc. Constanța a egalat la 10 în min. 20, însă gazdele au mai călcat o dată accelerația și au intrat la cabine cu avantaj de patru goluri, 15-11.
Oamenii lui Zoran Kurteș au simțit, însă, că pot mai mult și, imediat după reluarea jocului, au demarat cursa de urmărire. Și nu s-au mulțumit numai să egaleze, ci au preluat și conducerea, 17-16, în min. 55! Apoi, s-a mers cap la cap până la 20-20 (min. 43), după care Valladolid a înscris trei goluri consecutive, 23-20, iureș care nu a fost stopat decât de time-out-ul cerut de tehnicianul campioanei României.
Finalul a fost interzis cardiacilor. A condus HCM, 25-24 (min. 56), apoi Pevafersa, 26-25 (min. 59), iar ungurul Timuszin Schuch a înscris golul egalării, 26-26, în chiar ultima secundă.
Pentru HCM Constanța, au marcat L. Toma (8), Daniel Mureșan (6), Silviu Băiceanu, T. Schuch (câte 3), Alexander Adzic, Florin Nicolae și Alexandru Csepreghi (câte 2).
Într-un alt meci al grupei, disputat în Rusia, Chekhovskie Medvedi - Pick Szeged 39-30.
Clasament Grupa A: 1. Montpellier (14 p), 2. Chekhovskie Medvedi (12 p), 3. Valladolid (10 p), 4. HCM Constanța (7 p), 5. Pick Szeged (3 p), 6. PAOK Salonic (2 p).
HCM Constanța mai are de jucat două partide, cu PAOK Salonic (acasă, pe 27 februarie) și cu Pick Szeged (în deplasare, pe 7 martie), un punct câștigat din patru posibile fiindu-i suficient pentru a se califica, fără a o mai interesa rezultatele contracandidatelor, în premieră, în optimile de finală ale celei mai importante competiții continentale inter-cluburi.
***
Iată și rezultatele înregistrate, în week-end, în partidele de cupe europene în care au fost angrenate echipe românești de handbal masculin: HC Portovik Iujnîi (Ucraina) - Steaua București 33-29, în manșa a doua a optimilor de finală ale Cupei Cupelor (în tur, 0-10, la "masa verde", 23-33 pe teren); HC Odorhei - MMTS Kwidzyn (Polonia) 35-23, în manșa a doua a optimilor de finală ale Challenge Cup (în tur, 20-32), SC Time Burevestnik (Ucraina) - Universitatea Suceava 21-31, în manșa a doua a optimilor de finală ale Challenge Cup (în tur, 20-31).
Echipele scrise cu bold s-au calificat în sferturi de finală.
***
Liga Națională de handbal masculin, etapa a 17-a: sâmbătă: HC Minaur Baia Mare - Pandurii Târgu Jiu 20-21, SCM Brașov - Poli Timișoara 27-26. Partida HCM Constanța - Universitatea Suceava 36-31 s-a jucat în devans, întâlnirile CSM Satu Mare - HC Odorhei și Steaua București - Universitatea Cluj se vor desfășura pe 24 februarie, iar duelul Dinamo București - Știința Bacău a fost amânat pentru data de 25 februarie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2629 secunde