Scrimă / Floretista Anca Săveanu, medaliată cu bronz în turneul satelit de la Antalya

160

Articole de la același autor

Lotul olimpic de floretă al României, condus de antrenorul federal Petre Ducu și de antrenorul Virgil Sălișcan, s-a pregătit alături de echipa Turciei, în Antalya. În finalul cantonamentului, tricolorele au participat la turneul satelit din Antalya.

Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Emilia Corbu, Andreea Dincă, Andreea Gheorghe, Anca Săveanu și Teodora Șofran au trecut de faza grupelor intrând pe tablou din faza 16-imilor.

Anca Săveanu a reușit cea mai bună performanță dintre floretistele noastre, ea cucerind medalia de bronz. În 16-imi, Anca a trecut de Freya Cenker (Turcia), cu 11-10, iar în optimi a învins o altă sportivă din Turcia, pe Elif Su Ay, cu 15-6. În sferturi, Anca a trecut de Nok Sze Daphne Chan (Hong Kong) cu 12-6. În semifinale, Anca Săveanu a luptat împotriva singaporezei Maxine Jie Xin Wong, în fața căreia a cedat cu 11-15, cucerind medalia de bronz, informează Federaţia Română de Scrimă. 




Maria Boldor a învins-o pe turcoaica Almila Birce Durukan, cu 15-8, iar în optimi a avut un meci cu Mălina Călugăreanu, care o eliminase, în turul anterior, pe Teodora Șofran (15-2). Meciul dintre Maria și Mălina a fost câștigat, cu scorul de 15-9, de Maria, care s-a calificat astfel pentru sferturi. Ajunsă în primele opt, Maria a pierdut extrem de greu în sferturi la sportiva care avea să câștige turneul, turcoaica Irem Karamete, scor 14-15.

Emilia Corbu s-a calificat și ea în optimi, după 15-10 cu Nataly Michel, din Mexic. A fost însă eliminată de viitoarea câștigătoare a medaliei de argint, singaporeza Maxine Jie Xin Wong, la care a cedat cu 9-15.

Andreea Gheorghe a ieșit din faza 16-imilor, eliminată de Nok Sze Daphne Chan (Hong Kong), în fața căreia a cedat cu 9-15, iar Andreea Dincă a pierdut greu, în aceeași fază, la turcoaica Elif Su Ay, cu 14-15.

Maria Boldor s-a clasat pe locul 6, Mălina Călugăreanu a fost a 12-a, Emila Corbu a încheiat pe poziția 14, Andreea Dincă - locul 17, Andreea Gheorghe - locul 20, iar Teodora Șofran a fost pe locul 23.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Scrimă 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.298 secunde