Sezonul handbalistic se va încheia pe teren. Final Four-ul Cupei României, la Constanța

231
Sezonul handbalistic se va încheia pe teren. Final Four-ul Cupei României, la Constanța - sezonul-1588772875.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții handbalului românesc au votat pentru încheierea sezonului pe teren, variantă pe care echipa Handbal Club Dobrogea Sud a agreat-o de la început. Consiliul de Administrație al FRH s-a întrunit în urmă cu trei zile, în videoconferință, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că, din 15 mai, sportivii vor putea începe antrenamentele, iar competițiile se vor relua după o perioadă suficient de lungă de pregătire.

Cu 13 voturi pentru și două voturi contra, FRH a aprobat modalitatea propusă pentru încheierea Ligii Zimbrilor, Cupei României și Diviziei A până la sfârșitul lunii iunie.

Mai exact, Liga Zimbrilor se va încheia după jucarea ultimelor etape din sezonul regulat, fără play-off și play-out, după următorul program: duminică, 14 iunie – etapa 24, joi, 18 iunie – etapa 25, duminică, 21 iunie – etapa 26, duminică, 28 iunie – restanțele Potaissa Turda – Dinamo (etapa 10), Politehnica Timișoara – HC Buzău (etapa 23).

Restanța CSM Bacău – Dinamo (etapa 20) nu se va disputa, pentru că semifinala Cupei României dintre cele două echipe va conta ca rezultat și în campionat.

Cupa României se va încheia cu turneul Final 4, pe 24-25 iunie, la Sala Sporturilor din Constanța.

Handbal Club Dobrogea Sud va organiza pentru a doua oară turneul, după ce în 2018 a câștigat trofeul în fața propriilor suporteri.

Semifinalele sunt CSM Bacău – Dinamo și HC Dobrogea Sud – Politehnica Timișoara, o reeditare a finalei din 2018.

În Divizia A, primele 8 clasate în cele 4 serii vor juca Turneul Final în perioada 19-21 iunie, iar pe 28-30 iunie va avea loc barajul pentru promovare.

"Ne este dor de handbal!"

Consiliul de Adminsitrație al FRH a aprobat amânarea discutării privind criteriile de valoare ale handbaliștilor străini care evoluează în Liga Zimbrilor.

Odată cu această decizie, dorința celor de la HCDS s-a împlinit.

Președintele clubului de la malul mării, Ionuț Rudi Stănescu, declarase în urmă cu aproximativ două săptămâni că își dorește reluarea campionatului și încheierea sezonului pe teren.

"Părerea mea este că acest virus va exista și în iunie, și în august și în decembrie, vrem nu vrem trebuie să ne obișnuim cu el! Ne-am dori să se reia activitatea sportivă, ne este dor de handbal, dar vrem să jucăm în condiții sigure. Nu cred că varianta disputării ultimelor trei etape de campionat sub formă de turneu este cea mai bună. Ar fi prea multe meciuri într-un timp scurt, mai ales după două luni de pauză. Noi am vrea să se joace acasă la fiecare. Dacă se va putea cu spectatori, cu atât mai bine, jucăm și pentru ei, dar aceste aspecte se vor lămuri după 15 mai, când vom avea mai multe date legate de evoluția coronavirusului. În privința Cupei României, ne bucurăm că turneul Final 4 se ține la Constanța. Marea mea temere este că s-ar putea să se joace fără spectatori", a declarat Ionuț Rudi Stănescu.

Handbaliștii de la HCDS se antrenează separat, în autoizolare, după un program bine stabilit de staff-ul tehnic.

Această situație va lua sfârșit odată cu 15 mai, atunci când aceștia vor putea intra în cantonament și se vor putea pregăti colectiv.

HCDS are mari speranțe că poate juca finala campionatului și se poate bate la titlu însă, în același timp, elevii lui Djordje Cirkovic au de gând să pună mâna pe trofeul Cupei României.

Acest lucru este foarte posibil de realizat, mai ales că Turneul Final Four va avea loc la Constanța, iar handbaliștii de la HCDS sunt familiarizați cu atmosfera de la malul mării.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.075 secunde