Leon Rotman, primul dublu campion olimpic al României:

"Și la 76 de ani, sunt tot al lui Dinamo"

497
Fostul canoist Leon Rotman, primul dublu campion olimpic al României, la Jocurile Olimpice din 1956, de la Melbourne, a împlinit ieri 76 de ani. Cu acest prilej, a acordat un interviu pentru Agerpres.
- La Mulți Ani! Ce faceți, cum vă simțiți la această vârstă?
- Mulțumesc bine. Vă mulțumesc mult că mă întrebați, puțini mai fac acest gest, la 54 de ani de la JO de la Melbourne. Este o mare surpriză pentru mine.
- Aveți în palmares câteva performanțe deosebite, la care țineți mai mult ?
- Eu sunt primul campion olimpic al Clubului Sportiv Dinamo București. În afară că sunt primul dublu campion olimpic al României. La această oră, sunt cel mai vârstnic campion olimpic din țara noastră. Am stat 15 ani la Dinamo București, acum sunt tot al lor.
- Cum credeți că se va prezenta România la Jocurile Olimpice de la Londra, din vara lui 2012?
- Prea multe nu poate să facă. Au dispărut sporturile care au adus rezultate. La gimnastică, fetele sunt accidentate, nu știu ce se întâmplă cu ele. Este bine însă că au revenit Belu și Bitang. La kaiac-canoe unii au plecat, alții au abandonat. La canoe nu mai sunt nici sportivi și nu prea este nici cine să îi antreneze. Înainte, făceam sport pentru sport. Dacă aveam un premiu, bine. Dacă nu, nu. Acum, când cineva face o performanță, începe interesul pentru bani.
- Ați fost antrenor în China. Cum a fost acolo?
- Am fost trei luni, în trei provincii chineze. De dimineață, începând de la cea mai fragedă vârstă și la peste 80 de ani, toată lumea la Beijing alerga. Oamenii se opreau în parcuri, făceau mișcări de încălzire. Acolo se merge mult cu bicicleta, erau mai multe biciclete decât mașini. Bicicleta este principalul mijloc de transport pentru chinezi.
- Și în România trebuie să se facă mai multă mișcare.
- Da, dar în România, nu ai loc de mașini.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4146 secunde