Silviu Băiceanu, președinte CSU Neptun: "Nu ne gândim la promovare"

500
Silviu Băiceanu, președinte CSU Neptun:

Articole de la același autor

Handbalistele de la CSU Neptun, împreună cu întreg staff-ul tehnic, se află, în această perioadă, în autoizolare, ferindu-se de pandemia de coronavirus.

Președintele clubului, Silviu Băiceanu, a declarat că fetele au un program foarte bine stabilit de către antrenorii Ion Ivan și Lăcrămioara Ilie. În acest mod, sportivele de la CSU Neptun, liderele Seriei B a Diviziei A, vor rămâne în formă, până se va relua campionatul.

"Majoritatea dintre noi stăm izolați acasă, inclusiv eu. Fetele sunt fiecare în autoizolare, la locuințele lor, la fel și antrenorii. Fetele au un program bine stabilit și comunicăm în fiecare zi pe teme legate de echipă, de antrenamente, analize tactice. În funcție de măsurile care se vor lua de către Federația Română de Handbal, vom încerca să revenim cât mai repede la forma sportivă cea mai bună", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Silviu Băiceanu.

Contractele de finanțare din partea autorităților au fost suspendate, astfel că este foarte greu ca jucătoarele să fie plătite în continuare. Acestea au intrat în șomaj tehnic și vor fi plătite doar cu 75 la sută din salariul pe care îl au stipulat în contract, conform legislației.

Nu același lucru se întâmplă cu antrenorii Ion Ivan și Lăcrămioara Ilie, cei care vor fi plătiți în continuare de către club.

"Până la promovare mai este de muncit. Dacă vom ajunge în Liga Națională, vom avea nevoie de o susținere financiară mult mai consistentă. Fetele se află la un nivel bun. Ne-am bătut de la egal la egal cu Universitatea Cluj în Cupa României, chiar dacă am pierdut. Clujul nu a venit la Constanța cu cea mai bună echipă, însă fetele au demonstrat că se pot lupta cu echipele din Liga Națională. În acest moment, nu ne gândim la transferuri, pentru că nu știm ce se va întâmpla. Contractele de finanțare au fost suspendate. Fetele sunt în șomaj tehnic, însă antrenorii își primesc banii în continuare, pentru că ei au activitate, nu stau degeaba", a explicat Silviu Băiceanu.

Victorie magnifică cu Barcelona

Băiceanu își amintește cu plăcere de momentul în care a câștigat primul titlu de campion național cu HCM Constanța și de victoria cu Barcelona, din Liga Campionilor. Partida cu catalanii a fost una teribilă, la finalul căreia echipa Constanței a obținut o calificare miraculoasă.

"Una dintre cele mai frumoase amintiri este momentul în care am câștigat campionatul cu HCM Constanța. A fost primul titlu național din istorie. Am ridicat trofeul din postura de căpitan. A fost un moment superb. Îmi amintesc de meciul cu Barcelona, din Champions League. În momentul în care în fața Sălii Sporturilor din Constanța mai erau 2.500 de oameni care nu au putut intra la meci, am rămas impresionat. Ne-am dat seama mai târziu de ceea ce am realizat. Am intrat pe teren să nu pierdem la o diferență prea mare. Barcelona câștigase trofeul cu un sezon înainte și pe parchetul din Sala Sporturilor erau super-jucători. Nu mi s-a părut în niciun moment că ne-au luat de sus. Erau jucători profesioniști. Ne-am autodepășit și am reușit acea minune", își amintește Silviu Băiceanu.Sceptic în privința viitorului


Băiceanu este însă sceptic în ceea ce privește viitorul handbalului constănțean. Din cauza pandemiei de coronavirus, autoritățile din țara noastră ar putea să neglijeze sportul, pentru că acesta ar trece pe plan secund. Importantă este viața oamenilor și modul lor de trai, astfel că va fi foarte greu să mai existe bani redirecționați către sport.

"Nu știu ce se va întâmpla în anii viitori, nu cred că sportul va mai fi o prioritate pentru cineva. Nu cred că se va mai putea investi în sport atât cât s-a investit în ultima perioadă. Cheltuielile sunt foarte mari", a spus Silviu Băiceanu.

Acesta admite că există o mică presiune în sânul echipei CSU Neptun și asta se simte la aproape toate meciurile. Chiar și așa, fetele antrenate de Ion Ivan și Lăcrămioara Ilie joacă handbalul cu zâmbetul pe buze și se bucură de fiecare reușită.

"O mică presiune există. Eu poate văd altfel lucrurile din interior. Presiune este indiferent de adversar. Nu suntem încă de Liga Națională. Deocamdată doar încercăm marea cu degetul, să vedem cât de caldă sau cât de rece este. Este greu de spus că avem în momentul de față o echipă capabilă să promoveze și să rămână în Liga Națională. Să mergi acolo și să nu poți să te lupți, este greu de digerat. Prefer să promovăm atunci când vom ști sigur că putem face față", a spus Silviu Băiceanu.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5867 secunde