Simona Halep o va înfrunta pe Magdalena Frech în primul tur la Australian Open

175
Simona Halep o va înfrunta pe Magdalena Frech în primul tur la Australian Open - 1-1642062836.jpg

Articole de la același autor

Jucătoarea constănţeană de tenis Simona Halep (30 ani, 15 WTA) o va întâlni pe Magdalena Frech (Polonia; 24 ani, 105 WTA) în primul tur la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Finalistă în 2018 şi sfert-finalistă la ediţia de anul trecut a competiţiei de la Melbourne, Simona Halep a beneficiat de o tragere la sorţi favorabilă şi porneşte mare favorită. Cap de serie nr. 14, ea a câştigat unicul meci direct, scor 6-2, 6-0, în sferturi la Praga, în 2020, în drumul său spre titlu.

În schimb, celorlalte românce prezente pe tabloul principal la Aussie Open le-au fost hărăzite adversare dificile.

Sorana Cîrstea (31 ani, 38 WTA) o va înfrunta pe Petra Kvitova (Cehia; 31 ani, 21 WTA), care conduce cu 5-3 în meciurile directe, Irina Begu (31 ani, 58 WTA) va juca în runda inaugurală cu Oceane Dodin (25 ani, 96 WTA), o franţuzoaică imprevizibilă, care a învins-o în singurul lor duel, în 2019, în turul secund la Wimbledon, în timp ce Jaqueline Cristian (23 ani, 73 WTA), aflată în premieră pe tabloul principal la Australian Open, va da piept cu Greet Minnen (Belgia; 24 ani, 84 WTA).

Misiune dificilă şi pentru Gabriela Ruse (24 ani, 82 WTA), căreia sorţii i-au scos-o în cale pe Jasmine Paolini (26 ani, 52 WTA). Italianca s-a impus, în urmă cu şase ani, în turneul de la Tenis Club Idu din Mamaia, apoi românca a câştigat următoarele două meciuri directe, din 2019 şi 2021, însă Paolini a arătat o bună formă pe finalul sezonului trecut.

Principala favorită la titlu, australianca Ashleigh Barty, va înfrunta în primul tur o adversară venită din calificări, iar japoneza Naomi Osaka, deţinătoarea titlului şi cap de serie nr. 13, o va avea drept adversară pe Camila Osorio, din Columbia.

De asemenea, extrem de interesant se anunţă şi duelul dintre britanica de origine română Emma Răducanu, campioana de la US Open 2021, şi americanca Sloane Stephens.

XXX

Capacitatea de găzduire a publicului la Australian Open 2022 va fi limitată la 50 la sută din capacitate, din cauza unei creşteri a numărului de cazuri de infectări cu virusul Covid-19 şi a spitalizărilor din regiunea Melbourne.

„Această punere în ordine a regulilor pentru Openul Australiei semnifică faptul că publicul, jucătorii şi personalul s-ar putea aştepta la un eveniment extrem de sigur”, a transmis, joi, 13 ianuarie, prin intermediul unui comunicat de presă, ministrul Turismului, Jaala Pulford.

Portul măştii va fi obligatoriu pentru spectatori, în afara meselor, iar regulile de distanţare vor trebui respectate.

Anul trecut, reguli similare au fost instituite, dar o carantină de cinci zile decretată la Melbourne, din cauza epidemiei, a constrâns organizatorii să închidă accesul publicului la mai multe meciuri.

Foto: Facebook / Simona Halep / AusOpen

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6557 secunde